[#1] Transfer plików = Amiga Explorer + null modem PROBLEM
Witam!

chciałem w ten sposób przegrać pliki, bo tylko null modem i ten zestaw posiadam na obecną chwilę. Jednak pojawiły się problemy, które nie wiem z czego wynikają (być może niekompletny Workbench 3.1?)

1. explorer zainstalowany i ustawiony COM1 OK na PC
2. kable oczywiście już podpięte.
3. komenda Type SER: to RAM:Setup ------poprawnie przeszło i jest okienko (w PC) przesyłu danych.
4. następna komenda RX RAM:Setup I TU wywala błąd "command returned 5/1:program not found"
no i kaplica...

Co jest nie tak? :/ jaki program not found ??

niestety nie mogę odpalić serial bo go zwyczajnie nie ma w "prefs" ale port jest raczej domyślnie dobrze skonfigurowany (inaczej przy pkt 3. czyli 1 komendzie wywaliło by mi że coś jest nie ok) no i null modem jest dobrze skrosowany...

Jakieś pomysły?

Ostatnia modyfikacja: 24.02.2010 19:59:06
[#2] Re: Transfer plików = Amiga Explorer + null modem PROBLEM

@bombermax, post #1

Nikt nic nie poradzi na ten problem?

[#3] Re: Transfer plików = Amiga Explorer + null modem PROBLEM

@bombermax, post #1

Czy wielkosc pliku SETUP w pc i amidze jest taka sama?

wklej co jest w pliku SETUP.
[#4] Re: Transfer plików = Amiga Explorer + null modem PROBLEM

@Norbert, post #3

Problem w tym że SETUPu nie ma w RAMie, dopiero przed chwilą to zczaiłem oO ale dlaczego okienko na PC pokazuje że przegrało? Dla zasady odpiąłem port i spróbowałem przegrać to wywaliło że nie brak połączenia. Stąd wnioskuje że null modem jest ok.

[#5] Re: Transfer plików = Amiga Explorer + null modem PROBLEM

@bombermax, post #4

a skad wiesz ze nie ma w RAM?
Jesli program nie ma ikony to go standardowo nie bedzie widac pod WB
Wejdz do CLI i wpisz
dir ram:
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem