@PrzemasIII,
post #10
A co to za wersja SE ? Musze przyznac, ze nie slyszalem o takowej.Natomiast instalujac os3.9 na mojej Ami1,2k, tez byla opcja instalacji na empty_HD lub na OS3.5.
Edit:
Poszperalem i faktycznie byla taka version.
Cytat ze strony http://ato.exec.pl/
"Pyt: Słyszałem, że istnieją zmienione kopie płyt CD z systemem AmigaOS3.9 (wersje "Second Edition" lub "SE"). Skąd mam wiedzieć, którą wersję posiadam i jakie są pomiędzy nimi różnice?
Odp:
Płyty, o których się mówi że jest to "Drugie wydanie" (Second Edition) powinny być różowe; pierwsze wydanie powinno być ognistoczerwone. Dodatkowo, jeśli Twoja płyta posiada pliki datowane na 26 stycznia 2001 (lub później) w katalogu głównym, posiadasz nowsze wydanie płyty z systemem. Pierwsze wydanie nie zawierało plików nowszych niż 29 listopada 2000.
Płyty z drugiego wydania zawierają wiele poprawek w skrypcie instalacyjnym. Jednakże proszę pamietać, iż instalując AmigaOS3.9 jako uaktualnienie, a nie jako pełna instalacja, skrypt instalacyjny zastępuje plik s:startup-sequence. Upewnij się, iż utworzyłeś kopię bezpieczeństwa i zmieniłeś nazwę Twojego oryginalnego pliku startup-sequence przed rozpoczęciem instalacji.
Niezależnie od tego, Boing Bag 3.9-1 usuwa większość kłopotów związanych z pierwszą partią płyt CD. Dlatego też nie ma potrzeby dla kogoś, kto posiada pierwsze wydanie, kupowanie płyty z drugim wydaniem, wystarczy poprawnie zainstalować Boing Bag 3.9-1.
[Martin Steigerwald]
Ostatnia modyfikacja: 03.03.2010 14:32:40