[#1] OS 3.9 na CD32
mam problem z instalacją OS3.9 na CD32 / Promodule / 8 MB FAST / 68882/33MHz / HDD 1,4GB.

Hd miał jedną partycje - miałem wcześniej na nim OS 3.1 i w zasadzie nic ważnego (czego nie miał bym na CD) na tym hadeku. Włożyłem cd z OS 3.9 zrobiłem Emergency disk i sformatowałem Hadeka spod Workbencha, Następnie Dyskietką Promodule szybki format i jedna partycja autobotowalna za pomocą HDprep. Wgrałem emergency disk wraz z cd i rozpoczołem instalację - wszystko poszło jak pomaśle - na partycji utworzyłem nowy katalog SYSTEM i tam wybrałem instalacje. Instalacja trwała kilka minut wydawało by się że pomyślnie w czym utwierdził mnie komunikat mniej więcej brzmiący tak: "The installation of Realese 3.9 is now complete (...)" oraz żeby wyjąc dyskietkę z FDD i nacisnąć "proced" który automatycznie zresetuje komputer... Tak zrobiłem i du*a - zamiast załadowac się system ładuje się AmigaDos...
Z dyskietki EMERGENCY normalnie ładuje mi sie OS 3.9 - na hdd w katalogu SYSTEM sprawdziłem, os3.9 jest zainstalowany...

Co jest nie tak??startup-sequence??

Ostatnia modyfikacja: 02.03.2010 18:53:28
[#2] Re: OS 3.9 na CD32

@zangief, post #1

jaka jest sciezka do stratup-sequence?

dysk:s/startup-sequence
czy
dysk:system/s/startup-sequence
[#3] Re: OS 3.9 na CD32

@zangief, post #1

Problemem jest chyba Twój kickstart, lub maprom.
[#4] Re: OS 3.9 na CD32

@zangief, post #1

Odp 2:
mam teraz odłączoną Amigę - sprawdzę po południu i napisze

Odp 3:
Gdzieś na tym forum czytałem że ktoś instalował OS3.9 na Promodule czy SX-1, także z kickiem chyba wszystko ok...

----------------------------------------------------------------------

A może to wina "wyczyszczenia" dysku przed instalacją - może OS 3.9 trzeba instalować na OS3.1 ??

[#5] Re: OS 3.9 na CD32

@zangief, post #4

Ja instalowałem niedawno (pierwszy raz w życiu) OS 3.9 :) . W instalatorze były tylko do wyboru instalki na OS 3.0 lub 3.5

[#6] Re: OS 3.9 na CD32

@zangief, post #1

Sprawdz na poczatek czy nie pomoze SetPatch NOROMUPDATE. wylaczy to calkowicie uaktualnienie Rom-u.Mozesz wylaczyc rowniez to co Ci pasuje piszac np: SetPatch SKIPROMUPDATES "scsi.device, po przecinku mozesz wpisac inne czesci romupdate, ktore chcesz wylaczyc ".

[#7] Re: OS 3.9 na CD32

@PrzemasIII, post #5

na os 3.x or empty HD - coś w tym stylu tam pisało, więc na pusty dysk też można, zresztą sam tak robiłem, tyle, że na A1200.

[#8] Re: OS 3.9 na CD32

@Banderas, post #7

Wrócę do domu i sprawdzę

[#9] Re: OS 3.9 na CD32

@PrzemasIII, post #8

http://img716.imageshack.us/img716/5399/unnamed.png <-już nie musisz:D

[#10] Re: OS 3.9 na CD32

@Banderas, post #9

to jest OS 3.9 SE

[#11] Re: OS 3.9 na CD32

@Banderas, post #9

dokładnie tak zrobiłem - "over OS3.0 or empty HD"

[#12] Re: OS 3.9 na CD32

@PrzemasIII, post #10

A co to za wersja SE ? Musze przyznac, ze nie slyszalem o takowej.Natomiast instalujac os3.9 na mojej Ami1,2k, tez byla opcja instalacji na empty_HD lub na OS3.5.

Edit:

Poszperalem i faktycznie byla taka version.

Cytat ze strony http://ato.exec.pl/

"Pyt: Słyszałem, że istnieją zmienione kopie płyt CD z systemem AmigaOS3.9 (wersje "Second Edition" lub "SE"). Skąd mam wiedzieć, którą wersję posiadam i jakie są pomiędzy nimi różnice?
Odp:
Płyty, o których się mówi że jest to "Drugie wydanie" (Second Edition) powinny być różowe; pierwsze wydanie powinno być ognistoczerwone. Dodatkowo, jeśli Twoja płyta posiada pliki datowane na 26 stycznia 2001 (lub później) w katalogu głównym, posiadasz nowsze wydanie płyty z systemem. Pierwsze wydanie nie zawierało plików nowszych niż 29 listopada 2000.

Płyty z drugiego wydania zawierają wiele poprawek w skrypcie instalacyjnym. Jednakże proszę pamietać, iż instalując AmigaOS3.9 jako uaktualnienie, a nie jako pełna instalacja, skrypt instalacyjny zastępuje plik s:startup-sequence. Upewnij się, iż utworzyłeś kopię bezpieczeństwa i zmieniłeś nazwę Twojego oryginalnego pliku startup-sequence przed rozpoczęciem instalacji.

Niezależnie od tego, Boing Bag 3.9-1 usuwa większość kłopotów związanych z pierwszą partią płyt CD. Dlatego też nie ma potrzeby dla kogoś, kto posiada pierwsze wydanie, kupowanie płyty z drugim wydaniem, wystarczy poprawnie zainstalować Boing Bag 3.9-1.

[Martin Steigerwald]

Ostatnia modyfikacja: 03.03.2010 14:32:40
[#13] Re: OS 3.9 na CD32

@PrzemasIII, post #10

to znaczy?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem