[#1] Problem ze stacją dysków w A 600
Nabyłem niedawno A 600 lecz niestety stacja dyskietek nic nie czyta.
Wprawdzie przy starcie Amigi słychać że zaczyna pracować coś tam zazgrzyta a następnie cisza.
Z tego co pamiętam to powinna co jakiś czas cicho pykać szukając dyskietki a u mnie cisza. Włożenie dyskietki również nie powoduje żadnej reakcji.... jest jedna ogromna cisza.
Ktoś ma jakiś pomysł ??

Pozdrawiam

[#2] Re: Problem ze stacją dysków w A 600

@Blackout, post #1

Blackout napisał(a):

> Ktoś ma jakiś pomysł ??

Ja bym wstawił sprawną stację, ale możesz kombinować i próbować reperować starą, przerabiać napęd z PC lub kupić albo zrobić zamiennik flopa.

Pozdrawiam
[#3] Re: Problem ze stacją dysków w A 600

@RadoslawF, post #2

Właśnie się tak zastanawiam czy poprostu poleciała stacja czy może jest coś innego zwalone.

[#4] Re: Problem ze stacją dysków w A 600

@Blackout, post #3

Nie bardzo jest sen się zastanawiać. Podłączasz inny napęd, sprawdzasz i wiesz co jest winne.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem