[#1] SD CARD Floppy Emulator
Zapraszam :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180479359777&ssPageName=STRK:MESELX:IT

Dla kupujacych w z Polski - cena 250 Pln
Chetnie proszeni o maila na Lotharek@mmj.pl piszac w temacie SD CARD

[#2] Re: SD CARD Floppy Emulator

@lotharek, post #1

Jakby jeszcze cena była bardziej podobna do tego:
http://www.allegro.pl/item951845077_interfejs_sio2sd_2_0_phoenix_black.html
to była by pełnia szczęścia.

Pozdrawiam
[#3] Re: SD CARD Floppy Emulator

@lotharek, post #1

Ale pojechałeś z tą ceną.

[#4] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #3

Raf: History: 63 sold, no to pojechał :) Gratuluję wyniku!

[#5] Re: SD CARD Floppy Emulator

@pampers, post #4

Ludzie, którzy to kupują, nie są świadomi, że sprzedający zarabia praktycznie 100% albo i więcej. Za niewiedzę się płaci, więc niech płacą.

[#6] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #5

Nie zapomnij że w większości dla nich nie jest to taki duży wydatek jak dla ludzi zarabiających w złotówkach...

[#7] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #5

A niech zarabia
Widać że ma głowę na karku.

@lotharek:
Moje gratulacje, naprawdę niezły sukces! OK
[#8] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #5

Tak jak mówi Staszek - ma łeb na karku i zarabia. 60 funciaków to pewnie jedno piątkowe wyjście do pubu, jakoś dadzą sobie radę.
Dlaczego z Amigowania nie zrobić biznesu, dochodowego biznesu?

[#9] Re: SD CARD Floppy Emulator

@pampers, post #8

no dokładnie, nikt im pistoletu do głowy nie przykłada :) Mnie cieszy fakt powstawania nowych i ciekawych projektów OK

[#10] Re: SD CARD Floppy Emulator

@pampers, post #8

No dobrze to morze napiszcie jak to działa czy można zapisać na takiej karcie dane z amigi i czy blaszak to widzi po takim zapisie.
[#11] Re: SD CARD Floppy Emulator

@Dziadziomiecio, post #10

z opisu wynika że wystarczy karta sformatowana pod fat32 i wrzucasz normalnie adfy na tą kartę czyli bez problemowo można zrobić to o czym piszesz.

[#12] Re: SD CARD Floppy Emulator

@pampers, post #11

No tak ale ja się pytam czy na taki dysk Amigą można coś zapisać z poziomu np. directory opus.Druga spraw mnie nurtuje czy np taka stacja zadziała z organami yamaha która ma stacje dysków i można by ją zastąpić takim sprzętem
[#13] Re: SD CARD Floppy Emulator

@Dziadziomiecio, post #12

LOLOLOLOLOLOOLOLLOOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL, Cena jak najbardziej odpowiednia!! Gratulacje, sam buduje własne , bo akurat walają mi się 2x18f4525 po pokoju.

A i samo PCB nie jest trudne do zrobienia(mówie o starej wersji)

Ostatnia modyfikacja: 14.03.2010 22:44:54
[#14] Re: SD CARD Floppy Emulator

@Dziadziomiecio, post #12

Z tego co widzę w opisie, to zapis z poziomu Amigi nie działa.
A tak poza tym, to sprzedaż idzie świetnie. Gratulacje. Wpisałbym się na listę, ale akurat kupiłem parę rzeczy do Ami i C64 i mam pustkę na koncie. :(
[#15] Re: SD CARD Floppy Emulator

@PrzemasIII, post #9

Mnie też cieszy taki fakt, tylko cena względem kosztów produkcji wyjechana w kosmos, no ale w porządku. Jeśli wam odpowiada taka cena, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak się na nim wzorować.

[#16] Re: SD CARD Floppy Emulator

@lotharek, post #1

Masz moze prototypową wersje pcb, bo teraz wszedzie tylko ta nowa...

[#17] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #15

Ale nie zapominaj ze to eksport do krajów rozwiniętych :) Poza tym i tak wystawiasz pamięci od 1 zł wiec cena i tak jest ta maksymalną za którą ludziska chcą dopieścić swoja A600

[#18] Re: SD CARD Floppy Emulator

@rafgc, post #15

rafgc napisał(a):

> Jeśli wam
> odpowiada taka cena, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak
> się na nim wzorować.
>
>

I o to chodzi!
Kto to zrozumie nie będzie żył w biedzie. OK
[#19] Re: SD CARD Floppy Emulator

@stachu100, post #18

Tyle, że by komercyjnie wykorzystywać ten projekt to trzeba się z autorem skontaktować. Nie ma lekko, prawa autorskie, a na stronie wszystko pisze.
[#20] Re: SD CARD Floppy Emulator

@abcdef, post #19

abcdef napisał(a):

> Tyle, że by komercyjnie wykorzystywać ten projekt to trzeba się
> z autorem skontaktować. Nie ma lekko, prawa autorskie, a na
> stronie wszystko pisze.

To wejdź na stronę projektu i poczytaj. Jest tam odnośnik do aukcji Lotharka. Myślisz, że sam się tam wpisał?
[#21] Re: SD CARD Floppy Emulator

@lumiks, post #20

" Jeśli wam
odpowiada taka cena, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak
się na nim wzorować"
Odnośnie tego cytatu w poprzedniej wypowiedzi się wypowiadałem, jeśli źle zrozumiałeś moje słowa to trudno.
[#22] Re: SD CARD Floppy Emulator

@abcdef, post #21

Chyba spróbuje sobie zrobić wersje smd. Dzisiaj zapytam się jak będą kształtowały się ceny za 20 płytek reszta to pryszcz jedno popołudniu i gotowe. Własnym sumptem tez zrobię płytki bo zależny mi sprawdzić możliwość podpięcia pod organy czy to zadziała. Na końec taka mała dygresja kolego z "timu" Atari opłaca się coś takiego budować ba nawet powstała turbina na procku 68060 z pamięcią sdram a u nas to tylko wojenki kto jest lepszym Amigowcem.
[#23] Re: SD CARD Floppy Emulator

@Dziadziomiecio, post #22

Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tej turbince?

[#24] Re: SD CARD Floppy Emulator

@arti4-92, post #23

[#25] Re: SD CARD Floppy Emulator

@radzik, post #24

No to niezły wypasik OK Jak sobie tak oglądam Falcona to przydałoby się przełożyć do obudowy tower bo PCI na biurku nie za bardzo wygląda .

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2010 18:10:36
[#26] Re: SD CARD Floppy Emulator

@Dziadziomiecio, post #22

Co do wojenek to niestety prawda. Co do pomysłu ludzie potrafią kochać klasyki.

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2010 21:43:10
[#27] Re: SD CARD Floppy Emulator

@radzik, post #24

a to stare...

[#28] Re: SD CARD Floppy Emulator

@arti4-92, post #27

No ale szkoda, że u nas nikt takiego turbiacza nie zaprojektował i wypuścił w rynek. Taka 060 musi pięknie pomykać.

[#29] Re: SD CARD Floppy Emulator

@radzik, post #28

A no musi :)

[#30] Re: SD CARD Floppy Emulator

@lotharek, post #1

Jak to nie czyta adf i dms to mi się to nie przyda

Ale fajnie że coś robisz

Ostatnia modyfikacja: 16.03.2010 22:23:38
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem