[#1] Naprawa HD
Witam, mam takie pytanie odnośnie programów które potrafią naprawić dyski HD. Np. Worseformat czy są jakieś nowsze i lepsze programy?
[#2] Re: Naprawa HD

@andi34, post #1

naprawiac w jakim sensie? chcesz odzyskac dane, czy wymapowac bady?
[#3] Re: Naprawa HD

@Valwit, post #2

Raczej to drugie mi się wydaje.
[#4] Re: Naprawa HD

@(V)(I)mothe(P), post #3

mi tez, ale wole dopytac :) jak to drugie to olac padniety dysk i kup albo nowy uzywany bez badów, albo przlotke na karte CF
[#5] Re: Naprawa HD

@andi34, post #1

Na Amigę to np quarterback tools, ale on nie naprawia tylko robi taki plik, który zajmuje uszkodzone sektory, więc po formacie lub partycjonowaniu, trzeba od nowa. Możesz spróbować na PC tez sformatować niskopoziomowo, podobno program MHDD jest dobry. Pytanie brzmi, czy jest sens taki dysk naprawiać, bo nie wiadomo, czy błędy nie będą się poszerzać.

[#6] Re: Naprawa HD

@andi34, post #1

tylko i wylacznie AmiBackTools ..

wyeliminuje badblocki (zaznaczy je)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem