[#1] Workbench - z czym ugryźć
Witam

Temat jakich na forum było miliony. Był ostatnio nawet podobny, ale za cholerę nie mogę znaleźć.

Co polecacie do zainstalowania w Os 3.9 w konfigu takim jak w stopce? Wiadomo że pójdzie mcp i afaos na sam początek. Coś jeszcze by wypadało dodać? OS 3.9 stoi już na BB3.

Dzięki.

[#2] Re: Workbench - z czym ugryźć

@pampers, post #1

Directory Opus Magellan II.

[#3] Re: Workbench - z czym ugryźć

@widelec, post #2

No tak, byłbym zapomniał.. Do kupienia to jeszcze jest gdzieś?

[#4] Re: Workbench - z czym ugryźć

@pampers, post #3

Ejjj, przeciez uzywasz MOSa, to po co ci Magellan? A jezeli wracasz do klasyka, to...po co ci Magellan?
Natami jeszcze nie ma, a nie ma pewnosci czy ten zamiennik WB sprawdzi sie na tym kompie, ktory dopiero jest na desce kreslarskiej. :)
:P
[#5] Re: Workbench - z czym ugryźć

@Andrzej Drozd, post #4

Andrzej.. Używam MorphOSa 2.4 na Mac Mini, tam rzeczywiście Magellan nie jest potrzebny. Podobnie na MorphOS 1.4.5 - tam też jest Ambient, wprawdzie nie tak dobry jak w wersji 2.4 ale nadal jest ok.

Mam też zamiar czasem używać AmigaOS 3.9 i dlatego pytam. Klasykowanie niekoniecznie musi się wiązać z ascetyzmem, szczególnie że Dopusa 5 używałem jeszcze w zamierzchłych czasach.

Natami? Sorry, ale nie wciskaj tego wszędzie gdzie się da, bo nie o tym tutaj mowa.

[#6] Re: Workbench - z czym ugryźć

@pampers, post #5

Mam też zamiar czasem używać AmigaOS 3.9 i dlatego pytam.

No, jezeli na klasyku, to proponuje instalowac Magellana z poziomu AOS3.0/3.1

Z 3.9 nikt ci nie pomoze. Moze kiedys na Execu, ale sam wiesz, to juz przeszlosc.
Definitywna. :)

Dodane: Wobraz sobie ze 3.9 jest niczym innym, jak troche zle zalatanym 3.1. Ma jednak Reaction (pozdrawiam niezyczliwie programiste Amiarcadii (ktora nie rusza bez Reaction)). :P

Ostatnia modyfikacja: 17.04.2010 02:30:01
[#7] Re: Workbench - z czym ugryźć

@pampers, post #1

Trochę ułatwiających życie pchełek typu: AISS, DefIcons, ClickToFront, FreeWheel, ToolsDaemon...

[#8] Re: Workbench - z czym ugryźć

@APC74, post #7

Widziałem w innym temacie że używasz AfaOS. Dałbyś radę podesłać na priva s-s z komendami jak to odpalić?

[#9] Re: Workbench - z czym ugryźć

@pampers, post #8

E-mail wysłany. :)

[#10] Re: Workbench - z czym ugryźć

@APC74, post #9

Dzięki za fatygę! Niestety sytuacja zmusiła mnie do tego żeby pozbyć się mojego klasyka

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem