[#1] Tower do Amigi 3000 desktop.
Witam. Czy ktoś przekładał może Amigę 3000 desktop do towerki? Czy są jakieś opcje poza MIRAGE?

[#2] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@Rafał A-3000, post #1

Mogę wiedzieć czemu przekładasz A3000 do towera? Ja akurat uważam obudowę A3000 za jedną z fajniejszych ;). Więc zastanawiam się czemu ktoś chciałby przekładać ją do towera.

[#3] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@strim, post #2

pewnie z braku laku ..

a tak na powaznie nie wiem czy zauwazyles ze nie bardzo jest miejsce na CDROM

[#4] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@Rafał A-3000, post #1

Był tu jeden ekspert lekarz medyczny :)

Ostatnia modyfikacja: 21.04.2010 23:10:30
[#5] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@HOŁDYS, post #3

Owszem. Ale po co komu CD w czasach internetu? Chyba żeby muzyki posłuchać albo jakieś stare cover CD zarzucić ;).

[#6] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@strim, post #5

Ja mam CD w zewnętrznej budowie, podłączony do zewnętrznego gniazda SCSI i rzadko z niego korzystam, wolę Deneba i pendriva.

[#7] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@lord_spider, post #6

i slusznie.. tak jak uzytkownicy A600/1200 zamiast CD uzywaja kart CF jako nosnik danych (PCMCIA)

jednak instalacja systemu (linux,AOS,MOS) moze byc chyba problematyczna bez CDROMu ?

Ostatnia modyfikacja: 22.04.2010 09:16:18
[#8] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@HOŁDYS, post #7

Owszem, ale w A3000 można zawsze na tą okazje podpiąć go na zewnątrz - tam standardowo z tyułu jest gniazdo SCSI.

[#9] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@strim, post #2

Rzeczywiście. Też mam sentyment do tej obudowy. Kupiłem mediatora PCI i myślałem, że czasem by ją dał do towerki by łatwiej skorzystać z pc-towych kart, ale może warto się pomęczyć jakiś czas "bez dekielka" :) CD-rom i tak mam zewnętrzny na Flash-Buddha. Co do MIRAGE to dość droga impreza a obudowa nie jest tak ładna jak mój oryginał. Szukam więć jakiegoś tańszego rozwiązania.

[#10] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@Rafał A-3000, post #9

Zamiast PCI lepiej kupić kartę graficzną na Zorro III i Deneba, do którego podłączysz przez USB kartę sieciową i dźwiękową, a wszystko jest nadal w standardowej obudowie A3000D.

[#11] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@Rafał A-3000, post #9

Nie szukaj zostaw jak jest, siec muza i grafa chyba wlezie:)? To piekna obudowa jest, piekny niepowtarzalny komputr:).

[#12] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@HOŁDYS, post #7

Mnie brak cdromu nie przeszkodził w instalacji MorphOSa i AmigaOS4 na mojej A1200. Zawsze można zamontować wirtualny napęd a w razie czego lekko przykombinować.

[#13] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@pampers, post #12

Lub partycję CD0: założyć o nazwie płyty CD. Ja tak instalowałem OS4 na A1200, gdy nie mogłem dojść do ładu z moim cdromem.

[#14] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@radzik, post #13

to sie chyba miesci w lekkim przykombinowaniu?

[#15] Re: Tower do Amigi 3000 desktop.

@Rafał A-3000, post #1

A3000 desktop to kult... jedna z najbardziej stylowych obudów. Za czasów dawnej świetności upakowałem ją po brzegi bo nie wyobrażałem sobie przekładki w cokolwiek innego. Wyjście scsi załatwia sprawę CD-ROMu więc dla chcącego nic trudnego :) A3k! rulllzzzz!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem