[#1] Karta elsat - problem
witam,

zakupiłem kartę Elsat E1204. dzisiaj zainstalowałem w mojej Amisi, ale niestety pamięci nie widzi:( czy trzeba jakieś sterowniki wgrać żeby odpaliła??
[#2] Re: Karta elsat - problem

@zyga997, post #1

Przeczyść styki w kompie, poodginaj styki w karcie, wznieś modły do jakiegoś skutecznego boga lub bóstwa i podepnij jeszcze raz.
Jak nie pomoże to podepnij do innego kompa i będziesz wiedział co jest winne.
Nie spotkałem karty pamięci lub turbo która wymagała by sterownika lub przynajmniej komendy AddMem.

Pozdrawiam
[#3] Re: Karta elsat - problem

@RadoslawF, post #2

Nie mam u kogo sprawdzić;/ a jak ustawić na zworkach? czy ktoś ma ta sama kartę ??
[#4] Re: Karta elsat - problem

@zyga997, post #3

Dawno temu miałem tą kartę, na dyskietce był dodawany tylko program diagnostyczny, o ile pamiętam była tam tylko zworka wyłączania pamięci, spróbuj tam dać jakąś zworkę jeśli nie masz. Jeśli nie zadziała poczyść styki i ewentualnie podogniaj. Przyjrzyj się też czy nie poluzowała się jakaś kostka ZIP.

Edit: Możesz zobaczyć czy ktoś mieszka w Twojej okolicy, żeby przetestować u niego kartę.

Edit2: zapomniałem dać linka:D http://www.paubase.ppa.pl/mapa.php

Ostatnia modyfikacja: 30.04.2010 18:21:06

Ostatnia modyfikacja: 30.04.2010 18:21:48
[#5] Re: Karta elsat - problem

@zyga997, post #1

Witam, karta kupione ode mnie. testowana, sprawdzona i jestem pewnien że jest sprawna. Sysinfo pokazywało mi prawie 3mips. Żadnych zworek nie trzeba ruszać, powinna działąć po wsadzeniu. Osobiście gwarantuję że działa w 100%! No chyba że amiga od kolegi jest niesprawna ale to już nie moja wina.

atarens
[#6] Re: Karta elsat - problem

@Banderas, post #4

przeczyściłem styki na płycie, raz pokazało mi się że widzi kartę, niestety teraz podczas wgrywania systemu ekran mruga na żółto ;/

ok wszystko gra:) dzięki za pomoc:)

Ostatnia modyfikacja: 01.05.2010 02:16:57
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem