[#1] Opóźnianie startu dysku A1200
Witam
Mam problem z rozruchu z dysku przy starcie za późno się rozkręca i trzeba resetować aby z niego wstał. Mam dwa takie dyski i problem jest tylko z jednym.
[#2] Re: Opóźnianie startu dysku A1200

@Dark_luke, post #1

1. Używaj tego dysku, który nie sprawia problemów.
2. Wymień problematyczny dysk na zgłaszający się szybciej.
3. Wymień ROM na taką wersję, która dłużej czeka na HD.
4. Jeżeli chcesz używać 2 HD na raz, to system zainstaluj na tym, który się zgłasza i dodaj do Startup-Sequence wywołanie jakiegoś programu, który sam jeden raz przy starcie zresetuje Ci kompa (np. FastExec)...
5. ...albo dodaj do Startup-Sequence wywołanie programu, który przeskanuje szynę i zamontuje marudera.

[#3] Re: Opóźnianie startu dysku A1200

@APC74, post #2

Ad3. Mam Kickstart 3.0 pewnie wchodziła by w gre wymiana na 3.1?

Ostatnia modyfikacja: 01.05.2010 12:15:39
[#4] Re: Opóźnianie startu dysku A1200

@Dark_luke, post #3

Tak. 3.1 czeka dłużej od 3.0 zanim rozpocznie poszukiwanie HD.

[#5] Re: Opóźnianie startu dysku A1200

@Dark_luke, post #1

nie lepiej zainwestować w nowszy dysk 3,5 / 2,5 albo kartę CF?

[#6] Re: Opóźnianie startu dysku A1200

@Dark_luke, post #1

Mnie w dawnych czasach pomogło podpięcie jako drugi napęd CD-ROMu. Problem znikł.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem