[#1] Jak zainstalować XFDDecrunch
Powitać ponownie.

Znów problemiki :D

HDD zainstalowane, Workbench 3.1 na dysku już, jednak nie mogę zainstalować żadnej gry ponieważ pojawia się błąd: YOU MUST FIRST INSTALL XFDDECRUNCH. I że jest on w pakiecie DOpusa.

Oka. ściągnąłem Opusa ale gdzie go wrzucić i co zrobić aby ten cały XFDDecrunch zainstalować? Co zadziałać aby móc zainstalować gry przez WHDLoad, który też już niby mam zainstalowany. Tzn, zainstalowałem go na dysku, napisało że install complete ale w sumie nie wiem czy on działa jakoś w tle czy go uruchamiać trzeba ręcznie. WHD zainstalowałem ze strony http://www.apc74.ppa.pl/PPA/WHDLoad_instalacja/WHDLoad_instalacja.html i na tym się zatrzymałem.

Dodam jeszcze że gry instaluje według tego:
http://www.apc74.ppa.pl/PPA/konf/WinUAE_instalacja_gry_z_ADF_WHDLoad.html
i po zamknięciu ekrany z opisem gry nie pojawia mi się ekran z wyborem partycji tylko właśnie wspomniany błąd.

Pozdrawiam serdecznie.

Ostatnia modyfikacja: 03.05.2010 22:07:26
[#2] Re: Jak zainstalować XFDDecrunch

@gufner, post #1

Google amputowali?

http://aminet.net/package/util/pack/xfdmaster

Pozdr.

[#3] Re: Jak zainstalować XFDDecrunch

@gufner, post #1

HDD zainstalowane, Workbench 3.1 na dysku już, jednak nie mogę zainstalować żadnej gry ponieważ pojawia się błąd: YOU MUST FIRST INSTALL XFDDECRUNCH. I że jest on w pakiecie DOpusa.

Jakoś sobie nie przypominam, aby XFD był rozprowadzany w pakiecie Dopusa. Niemniej jednak, pobierz archiwum podane w poprzednim poście, zainstaluj (albo skopiuj do odpowiednich katalogów komendy i biblioteki) i już.

Co zadziałać aby móc zainstalować gry przez WHDLoad, który też już niby mam zainstalowany. Tzn, zainstalowałem go na dysku, napisało że install complete ale w sumie nie wiem czy on działa jakoś w tle czy go uruchamiać trzeba ręcznie.

Do WHDLoad jest instrukcja obsługi po polsku! Czy naprawdę tego nikt nie czyta?! Poza tym na naszym portalu jest dział FAQ, w którym jest wpis dotyczący WHDLoad (co to jest i o co w tym chodzi). Rozumiem, że można coś przeoczyć, ale żeby nawet nie zajrzeć?

[#4] Re: Jak zainstalować XFDDecrunch

@mailman, post #3

Kochani.

Oczywiście że google istnieje, nawet znalazłem jakiś pakiet XFD w Aminecie, przegrałem do odpowiednich katalogów i nadal qpa. Ten który znalazłem nazywał się "XFD for Dopus". Dlatego zadałem pytanko co należy zrobić aby go poprawnie zainstalować. Widzę że znalazłem po prostu nie ten pakiet który potrzeba.

Co do WHDLoad też umiem czytać i opis znalazłem o czym napisałem w pierwszym poście. Jednak podczas jednego z kroków instalowania gry pojawiał mi się błąd którego nie przeskoczyłem. Ale dziękuję za pomoc, bardzo serdecznie.

Życzę więcej cierpliwości dla takich zielonych Amigowców jak ja :)
[#5] Re: Jak zainstalować XFDDecrunch

@gufner, post #4

Mailman się wkurza nie bez powodu - wiele pracy włożył w tą dokumentację i faq ok, racja A przez te moje "tutki" coraz częściej ktoś wpada na forum z takim pytaniem, że ech... :D Co niewątpliwie nie najlepiej świadczy o jakości moich poradników - chociaż przysięgam Ci mailman, że przynajmniej w drugim podanym przez gufnera tutku jest link do dokumentacji. Do pierwszego zaraz też go dodam, więc proszę nie bij mnie! ;)

EDIT: Dodane. :)

Ostatnia modyfikacja: 04.05.2010 15:44:55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem