[#1] Animowana tapeta
Czy jest możliwe ustawienie animowanej tapety na blacie WB? pomysł

(Na marginesie - na piecu jest to możliwe przed chwilą sprawdziłem - animowany gif).

[#2] Re: Animowana tapeta

@Tomski, post #1

Od lat '90 ubiegłego stulecia (fajnie to brzmi :D) na Aminecie leżą programiki typu WBStars itd. Nie jest to dokładnie to co na PC - bo to program a nie animowanygif, ale efekt jest taki sam i dodatkowo można sobie ustawiać parametry np. ilość wyświetlanych obiektów, priorytet tasku (przy -127 program wyłącza się gdy w systemie zaczyna działać procesożerny program - np. lzx) itd.

EDIT: Tak wygląda WBStars w działaniu (film avi x264): WBStars

Ostatnia modyfikacja: 07.05.2010 12:56:52
[#3] Re: Animowana tapeta

@Tomski, post #1

Spoko i na luzie;)
Aczkolwiek (to moje, bardzo osobiste zdanie) nie jestem fanem takich zabaw. Wali to po pamięci, wali to po zajętości procka. A przy nawet najbardziej wypasionym klasyku zawsze szkoda lecieć w wodotryski, które żrą zasoby. No jasne, że zależy, co komu pasuje, ja osobiście mam gołuteńki system, korzystam tylko z tego, co pomaga programom w korzystaniu z procka 060. (Oxypatcher et cetera).

Z szacunkiem
Des

[#4] Re: Animowana tapeta

@Des, post #3

Zgadza się nie ma co przesadzać(nawet na piecu co ma 1GBRAM mam "tapetę czarną"). Pisząc ten post miałem na myśli zrobienie sobie boot menu z różnymi konfigami. Chciałbym pochwalić się możliwościami Amigi, w latach kiedy to PC był w epoce kamienia łupanego, przed znajomymi.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem