[#1] A4000 i start z dyskietki
Dlaczego przy próbie wystartowania z dyskietki w A4000 z KS 3.1
bez sekwencji startowej
po loadwb
wywala komendę
invalid resident librrary
i system sie nie załaduje??
[#2] Re: A4000 i start z dyskietki

@Shredder, post #1

Bo startujesz z dyskietki dla A1200 a nie dla A4000.
ROM w A4000 ma wyciętą jedną bibliotekę która powinna być na dyskietce.

Pozdrawiam
[#3] Re: A4000 i start z dyskietki

@Shredder, post #1

dokladnie tak jak mowi kolega; w romie a4000 brakuje workbench.library. Powinienem gdzies ja miec, jak chcesz to Ci wysle.

Ostatnia modyfikacja: 09.05.2010 22:12:47
[#4] Re: A4000 i start z dyskietki

@altcomputing, post #3

to jakbyś dał radę to bym prosił
bo się męczę już parę lart od czasu wpięcia KS 3.1 do 4000
na 3.0 nie było problemu
A tu taka lipa i nie mogłem tego przeskoczyć.
jezeli pierwszą komendę wklepałem setpatch i potem loadwb to nie było problemu ale samo loadwb to nigdy sie nie wczytał
[#5] Re: A4000 i start z dyskietki

@Shredder, post #4

Ta biblioteka powinna być na dyskietce Install.

Pozdrawiam
[#6] Re: A4000 i start z dyskietki

@RadoslawF, post #5

Niedawno walczyłem z tym tematem. Też zastanawiałem się czy nie ma gdzieś tej biblioteki. Nie ma jej na żadnej dyskietce od WB3.1 dla A1200. Zresztą po co skoro A1200 ma tą bibliotekę w ROMie :)
[#7] Re: A4000 i start z dyskietki

@kwaku85, post #6

Na dyskietkach to nie chce mi się sprawdzać ale na HD mam kopie płytki WB3.9 a tam jest kompletny WB3.1 i w nim w katalogu install jest ta biblioteka.
Jest to wersja 40.5 (24.5.93) o długości 71456.

Pozdrawiam
[#8] Re: A4000 i start z dyskietki

@RadoslawF, post #7

Widocznie wersja z A4000. Sprawdziłem dyskietki WB 3.1 dla A1200- na Install i WorkBench nie ma workbench.library w libs. Na jednej i drugiej start kończy się na gołym oknie systemu. Brak ikon i system dalej nie idzie :)
[#9] Re: A4000 i start z dyskietki

@kwaku85, post #8

Podeślę Ci wieczorem jak znajde chwilke czasu

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem