[#1] CDTV - Mega Problem :/
Witam!

Dostałem od kuzyna stację FDD zewnętrzną. Rozkręciłem ją by sprawdzić co z nią, bo nie czytała jak należy. Dziś ją podłączyłem do mojej CDTV, odpaliłem Amigę, po czym "licznik" zmarł, brak dyskietki z kickiem 1.3 no i włącza się wiatrak (nawet jak przycisk POWER nie jest załączony!)

Co to może być? :/ spaliło się coś??????????

dodam że zrobiłem oględziny "powierzchowne" i brak spalonych ściech...

proszę o pomoc, może ktoś był w podobnych tarapatach....

Po prostu w tym momencie jak ją włączam to załącza się tylko wiatrak a na ekranie pustka...

EDIT:::

Pochopnie napisałem temat. Bezpiecznik poszedł. Więc wszystko się wyjaśniło. Zdobędę nowy i będzie ok chyba. Ale nadal nie wiem co jest ze stacja dyskietek....

Ostatnia modyfikacja: 10.05.2010 19:00:53
[#2] Re: CDTV - Mega Problem :/

@bombermax, post #1

ja rozwiazalem swoj problem tak ... sprzedalem CDTV :D

[#3] Re: CDTV - Mega Problem :/

@bombermax, post #1

Ciężko powiedzieć. Trzeba sprawdzić wszystkie linie zasilania. Możliwe że A CDTV ma bezpieczniki od zasilania na każdej lini
[#4] Re: CDTV - Mega Problem :/

@kwaku85, post #3

ok CDTV zyje again.. więc jest dobrze :) tylko pytanie o co chodzi z tą stacją dyskietek.. gdzie jest błąd? odwrotnie tasiemki są połączone czy jak? bo tam na jedenj taśmie jest zarówno zasilanie jak i pozostała część pinów.... jeśli chciałbym teraz przełożyć stację dyskietek od amigi 600 (gdzie zasilanie jest osobno) to jak najlepiej to zrobić?

[#5] Re: CDTV - Mega Problem :/

@bombermax, post #4

Nie wiem kolego co ty tam pokombinowałeś. Ruszałeś coś przy rozkręcaniu stacji? Same tasiemki nie mogły się zamienić :)
Chcesz wpakować stację od A600 jako zewnętrzną do CDTV?
[#6] Re: CDTV - Mega Problem :/

@kwaku85, post #5

wyjaśnione już raczej. Po prostu stacja nie działa. Chciałbym teraz FDD od mojej nieuzywanej A600 umieścić w miejsce tej zepsutej, ale jak juz wspominałem to bedzie zabawa (osobna sekcja zasilania w FDD od A600)

[#7] Re: CDTV - Mega Problem :/

@bombermax, post #6

Na Alledrogo widziałem ostatnio cała stację do CDTV. Daj spokój z przeróbkami b uwalisz jedno, albo drugie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem