[#1] Cybervision 3D
Witam

Czy jest ktoś z Warszawy lub okolic kto ma grafikę z tematu ,moja coś zaczęła sypać artefaktami i chciałbym sprawdzić czy to na 100% grafa.
A może coś nie tak mam poustawiane

[#2] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #1

w sierpniu ubieglego roku poszla ta karta razem z A4000D
chyba stachu ma :)

[#3] Re: Cybervision 3D

@HOŁDYS, post #2

Tylko Picasso IV
[#4] Re: Cybervision 3D

@stachu100, post #3

To jest też dobra informacja,bo możliwe że sloty zorro mogą cos mieszać.

A może macie jakiś sprawdzony sposób aby przetestować grafikę ,może to problem z ramem na grafie ?

[#5] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #4

Najlepiej i najpewniej zamienieć się kartami grafiki na 5min. I wszystko jasne.
[#6] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #1

Artefakty są następstwem uszkodzenia RAMu grafiki, lub układu graficznego. Może u ciebie reballing pomóc.
[#7] Re: Cybervision 3D

@kwaku85, post #6

System działa nawet nieźle ,ale czasami potrafi się zwiesić i nawet reset nie pomaga bo po niby ponownym uruchomieniu na ekranie widac stary pokaszaniony ekran z poprzedniego zwisu.

W grach 3D np Gloom ,obraz jak stoisz to jest całkiem ok ,ale po obróceniu sie na ekranie zostaja smugi jakby zacieki sie robiły,i jak ponownie staniesz to ekran odświeża się i usuwa artefakty,po oddaniu strzału robi sie kometa z pięknym warkoczem pikseli.

[#8] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #7

Jakiś nowy bajer graficzny
A tak na poważnie to możliwe że układ umiera. Bardzo często tak masz? Sprawdź czy się nie przegrzewa!!
[#9] Re: Cybervision 3D

@kwaku85, post #8

No własnie nie grzeje się nic,normalna temp pracy.

A czy uszkodzone sloty zorro moga wpływać tak na grafikę ??

Albo inaczej do kogo mogę wpaść ze swoja i przetestować w jakiejkolwiek amidze z zorro.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.2010 23:02:08
[#10] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #9

Zapraszam do mnie. :)
Tylko weź swój dysk z systemem bo wolałbym nie kombinować ze zmianami na swoim systemie. Albo najlepiej całą Amigę to można będzie Picasso IV włożyć w Twój komputer żeby mieć pewność że masz sprawny sprzęt. Daj info na priv.
[#11] Re: Cybervision 3D

@stachu100, post #10

I po testach.

Grafika sprawna :P

Sloty zorro kaput.

Jeszcze raz thx Stachu za chęci i poświęcony czas.

[#12] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #11

Nie ma za co!
Chwilkę czasu dla potrzebującego kolegi znajdę. No i ja też z tego skorzystalem :D . Dzięki!
[#13] Re: Cybervision 3D

@damianx, post #11

Sloty padły? Mało prawdopodobne. Jedynie gdyby gdzieś był problem ze stykiem i pojawiały się "zakłócenia" gdzieś na karcie. Wyczyśc porzadnie styki i ewentualnie delikatnie nagnij styki.
[#14] Re: Cybervision 3D

@kwaku85, post #13

Te moje akurat są trochę porzeźbione ,więc bardzo prawdopodobne.
Zresztą użyliśmy "stachowe" sloty i wszytko działało jak należy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem