[#1] System na A4000T
Słuchajcie ludzie, problem jest. Już chyba trzeci tydzień walki z A4000T. Nie jestem w stanie zainstalować systemu na tym komputerze. Kontroler IDE nie działa, więc tu jestem trochę poograniczany. Dostałem dziś wreszcie dysk SCSI ze świeżo zainstalowanym systemem i znowu problem. System był postawiony na normalnej A4000 i teraz brakuje na dysku workbench.library Nie było by problemu, gdyby nie to, że nie ma możliwości skopiować na ten dysk biblioteki workbench.library i TYLKO tej. Niezależnie gdzie, czy do innego katalogu, czy na inną partycję. Zaraz na początku wyskakuje error 11 i pytanie czy usuną nieskopiowany do końca plik. Na dysk mogę skopiować wszystkie inne biblioteki i pliki, oprócz tej. Mogę ta bibliotekę przenieść do RAMu, ale z RAMu również nie pozwoli mi przenieść na dysk. Próbowałem normalnie, przez FileMastera i z linii komend bez startup-sequence. Zmieniałem nazwę pliku, zmieniałem nośniki i nic. Amiga idzie w zaparte i nie pozwoli mi skopiować w żaden sposób tej zakichanej biblioteki na konkretnie ten dysk. O CO CHODZI
[#2] Re: System na A4000T

@kwaku85, post #1

to moze spakuj LHA i wtedy skopiuj.
[#3] Re: System na A4000T

@kwaku85, post #1

Weź tego kompa do kogoś kto ma Amigę z SCSI i kombinuj.
Nie można nagrać na jednej sprawdź na drugiej.
Jak byś przejeżdżał przez Lublin to zapraszam, przetestujemy i sprawdzimy oba kontrolery. SCSI mam w A1200 i A4000.

Pozdrawiam
[#4] Re: System na A4000T

@RadoslawF, post #3

Hehe. no z Krakowa mam kawałek żeby SCSI sprawdzić. Dzięki za zainteresowanie, będę miał na uwadze :)
Będę próbował jeszcze z LHA, ale najpierw muszę odratować swoją A1200. Przekichane, w zasadzie ta A4k nie ma kontaktu ze światem zewnętrznym u mnie. IDE nie działa, SCSI nie mam znowu ja, a PCMCIA nie występuje w tych kompach. No normalnie zastrzelić się idzie
[#5] Re: System na A4000T

@kwaku85, post #1

System był postawiony na normalnej A4000 i teraz brakuje na dysku workbench.library

Przecież jeśli był stawiany na A4000, to także workbench.library powinien być w LIBS.
Coś mieszasz z tym systemem, albo ktoś cię robi na szaro. Ja mam "normalną A4000" i w LIBS mam workbench.library z 21.02.2001 w wersji 45.127.
A ty jaką wersję chcesz tam nagrać? Nie masz czasem wirusa na tym twardzielu? Np. "heapy new year".
[#6] Re: System na A4000T

@kwaku85, post #1

Kwaku sprzedaj amige :) szkoda mi cie ze tak sie meczysz :-]

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem