[#1] Dziwne zwiechy Amigi
Mam dosyć dziwny problem. Raczej jestem pewny, ze chodzi o hardware. Amiga po właczeniu uruchamia się i zwiz. tak ze dwa razy i działa już ok. Później do momentu wyłączenia oraz ostygnięcia i włączenia z powrotem cała zabawa zaczyna się na nowo..

Mój config to apollo 40/40 niekręcone oraz mediator z voodo3. Medek był w naprawie elboxu ponieważ wcześniej nie widział kart włożonych do niego.

jakieś sugestie?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Dziwne zwiechy Amigi

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

zasilacz, kondensatory, ...

ja tak mialem z apollo w jednej amidze ze musialem wpiac dodatkowo zasilanie do gniazda zasilania stacji dyskow zeby dzialala stabilnie.

[#3] Re: Dziwne zwiechy Amigi

@altcomputing, post #2

kondensatory.. przyjrzyj się czy nie są spulchnione..

[#4] Re: Dziwne zwiechy Amigi

a uklad MACH130 (lub 131) masz wyczyszczony ? czesto to on jest winowajca

[#5] Re: Dziwne zwiechy Amigi

Zacznij może od wyjęcia Apollineusza i zobacz czy Amiga dalej będzie klękać. Możesz odpiąć zamiast Apollo Mediatora. Znajdź najpierw winowajcę.
[#6] Re: Dziwne zwiechy Amigi

Tylko kondensatory tak jak koledzy wcześnie mówili.
Ja wymieniłem wszystkie w czwórce i od tego czasu spokój żadnych problemów...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem