[#1] Kabel RGB i braK synchronizacji
No to mam problem...dorwałem samoróbkę kabla RGB, podłączyłem nim A1200 do 1084S i...obraz jest niezsynchronizowany (czyli skacze). ma ktoś może pomysł, co może być nie tak? Na oryginalnym kablu RGB wszystko jest ok...

[#2] Re: Kabel RGB i braK synchronizacji

@OSH, post #1

Miernik i przemierz piny.

Benedykt Dziubałtowski

[#3] Re: Kabel RGB i braK synchronizacji

@OSH, post #1

Być może sygnały synchronizacji są źle podane. 1084S wymaga podania sygnału Composite Sync (CSYNC) zamiast oddzielnych HSYNC i VSYNC.

[#4] Re: Kabel RGB i braK synchronizacji

@altcomputing, post #3

Tak, właśnie sprawdziłem ze schematem i wygląda na to, że własnie sygnał synhcronizacji jest źle przylutowany. no nic, bede musiał jutro to poprawić...ale lutowanie to jest coś czego zwyczajnie nie umiem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem