[#1] CD32 i TV
No to mam propblem...podłączyłem sobie za pomocą zwykłego kabla antenowego (przez wyjście composite) CD32 do telewizora i za cholerę nie moge go do niej dostroić (a bezproblemowo mogłem to zrobić z C-64 i A500). Czy to normalne?

[#2] Re: CD32 i TV

@OSH, post #1

Podlaczyles przez kabel antenowy czy przez composite ?
To sa dwa rozne sygnaly.
[#3] Re: CD32 i TV

@OSH, post #1

Composite to nie jest sygnał antenowy tylko niskiej częśtotliwości inaczej mówiąc tkzw "chinch". W przypadku sygnału composite nic się nie dostraja, podłaczasz do telewizora i masz obraz, a jesli ty podłączyłeś sygnał composite do wejścia antenowego w TV, to nic dziwnego, że nie masz obrazu.

[#4] Re: CD32 i TV

@Norbert, post #2

Ale cyrk...moja CD32 nie ma wyjścia RF...pozostaje podpiąć kablem EURO...

[#5] Re: CD32 i TV

@OSH, post #1

Antenowy to nie composite, to dwa zupełnie różne wyjścia przecież są.

Ale z tego, co wiem, to CD32 ma wyjście wizyjne sygnału modulowanego, czyli RF, czyli tę tak zwaną "antenówkę" - najgorszy z możliwych sposobów podpięcia Amigi do telewizora.

A500 do telewizora dostrajasz przez modulator, tak? A CD32 ma ten modulator wbudowany, takie przecież było założenie, że tę konsolę można podpiąć do telewizora jak najprościej.

Z szacunkiem
Des

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem