[#1] Pad partycji
Padla mi partycja pod OS3.9 na dysku w trybie NO SPLIT pod FastATA.
Jaki program polecacie by odzyskac z niego dane?

Ostatnia modyfikacja: 07.06.2010 19:58:18
[#2] Re: Pad partycji

@Phibrizzo, post #1

DiskSalv2

[#3] Re: Pad partycji

@Phibrizzo, post #1

Zależy jakiego filesystemu używasz. Pod FFS to masz DiskSalv(age) albo Quarterback Tools. Jeżeli SFS no to już gorzej. Tylko tools dostarczony w pakiecie (SFSSalv czy jakoś tak).

[#4] Re: Pad partycji

@Phibrizzo, post #1

nigdy nie zawiodl mnie ABTools tylko trzeba umiec sie nim poslugiwac.

Co zrobiles ze zaliczyles pada ? czy mieszales z file systemami ..czy np robiles cos na dysku z podmienionym ROMem 3.1 ... w 3.0 jest taka partycja widoczna na NDOS.. moze nie musisz az tak hardcorowe srodki.

[#5] Re: Pad partycji

@Phibrizzo, post #1

SFS? Jak ak to tyko narzędzia sfs i nic więcej.
Jeśłi coś różnego od SFS i faktycznie wyskakuje poza limit to masz problem :(

[#6] Re: Pad partycji

@Red_Bullet, post #3

Partycja jest typu FFS. Niestety z przykroscia musze stwierdzic ze DiskSalv2 nie radzi sobie za dobrze z partycjami lezacymi powyzej 4GB.
Chocbym nie wiem jaka partycje wybral to zawsze mi przeszukuje pierwsza.
Gdybym mial dysk ustawiony w trybie SPLIT to by nie bylo problemu.
[#7] Re: Pad partycji

@Phibrizzo, post #6

DiskMoonTools ale on odzyskuje na inną partycję. Radzi sobie z partycjami powyżej 4GB. Tylko tego używałem w takich sytuacjach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem