kategoria: CD32
[#1] AMIGA CD32
MAM PYTANIE ZAKUPILEM AMIGE CD32,CZY MOGE PODLACZYC ZEWNETRZNA STACJE DYSKOW OD AMIGI CDTV

[#2] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #1

Jeżeli masz do niej przystawkę typu: CD32 ProModule, SX-32, SX-1... Do gołej, jak ją C= stworzył nie.

[#3] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #1

Nie jest to trywialna operacja, bo bezpośrednio nie da się. Konieczny jest zakup urządzenia rozszerzającego CD32 do konfiguracji typowej A1200.

Np. Elsat ProModule, DCE SX-32, lub Paravision SX-1. Wtedy można podłączyć stację dyskietek.

Taniej w przypadku CD32 użyć odpowiednio spreparowanych płyt CD.

[#4] Re: AMIGA CD32

@strim, post #3

DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZ pomysł

[#5] Re: AMIGA CD32

@APC74, post #2

A może kolega by zaczął zasady netykiety przestrzegać?

Benedykt Dziubałtowski

[#6] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #1

sa 2 metody podlaczenia stacji dyskietek do CD32.

1 metoda, najprostsza, najdrozsza, zakupujac przystawke pozwalajaca podlaczyc dodatkowy naped do CD32. Do wyboru jest Promodule, SX-1, SX32. Jest jeszcze malo popularna przystawka tylko z samym flopem podlaczana bezposrednio do konsoli.

2 metoda "na chama", podlaczenie stacji dyskietek bezposrednio do plyty glownej CD32 za pomoca schematu publikowanego kiedys w ktoryms z numerow Magazynie Amiga (moze koledzy bardziej obeznani pomoga). Niestety ten sposob ingeruje w konsole, nie jest pozbawiony wad i druga sprawa chyba wymagal zlozenia jeszcze jakiegos dodatkowego ukladu. Ale podobno sposob dzialal, nigdy na oczy nie widzialem.

[#7] Re: AMIGA CD32

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

nie rozumiem pytania

[#8] Re: AMIGA CD32

@Koyot1222, post #6

dzieki za podpowiedz ja dopiero zaczynam z amigami mam 6 amig 500,troche programow ,commodore 64 zaczolem zbierac te kultowe kompy
pozdrawiam

[#9] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #1

Co prawda nie bardzo w nie wierzę, ale może poszukaj informacji na temat takiego rozwiązania:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=68981
A nuż okaże się wykonalne.

[#10] Re: AMIGA CD32

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Wydaje mi się, że przestrzegam. Który punkt netykiety naruszyłem swoim postem?

[#11] Re: AMIGA CD32

@APC74, post #10

NIE ROZUMIEM PANA WIEM ZE NOWY JESTEM ,JA LIKWIDUJE SWOJE KONTO ,MIELEM TYLKO PYTANIA ,SZKODA GADAC

[#12] Re: AMIGA CD32

@APC74, post #10

Nie do Ciebie było tylko do kolei szymona.

@szynom

Google Ci wyłączyli?

http://netykieta.prv.pl/

Benedykt Dziubałtowski

[#13] Re: AMIGA CD32

@Benedykt Dziubałtowski, post #12

CZYLI PYTANIAMI NIE ZLAMALEM ZASAD

[#14] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #13

Ale teraz łamiesz po raz kolejny zasady netykiety.

Benedykt Dziubałtowski

[#15] Re: AMIGA CD32

@szymon75z, post #13

Jedna z zasad netykiety:

Nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż oznaczają one raczej krzyk i nie nadużywaj tego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem