[#1] Przesunięcie tekstu belki tytułowej
Może ktoś wie i mi powie jak owy tekst przesunąć pare pikseli w prawo?

[#2] Re: Przesunięcie tekstu belki tytułowej

@Banderas, post #1

Jeśli używasz MCP, to można to ustawić w Change Workbench Title, czy tak jakoś. Poprostu przed pierwszym słowem wstaw kilka spacji.
Możesz tam oczywiście zmienić wpis.

Jest też na aminecie programik Centertitles, ale nie wiem, czy działa na belkę Workbencha i czy akurat o to Ci chodzi.

Do sprawdzenia, bo tego nie próbowałem: w pliku catalog polskiego locale, we wpisie belki dołożyć spacje na początku., np. za pomocą CatEdit.

Ostatnia modyfikacja: 14.06.2010 23:12:00

Ostatnia modyfikacja: 14.06.2010 23:15:22
[#3] Re: Przesunięcie tekstu belki tytułowej

@Mordimer, post #2

Przesunięcie spacjami nic nie daje, tzn tekst jest pzresuniętu, ale i tak przykrywa obrazek, który ma być w lewym rogu belki workbencha. Center Titles nie działa na belkę, a Cat Edit i tak nic nie da bo tekst na belce mam zmieniony.

[#4] Re: Przesunięcie tekstu belki tytułowej

@Banderas, post #3

kolego spróbuj wyedytować plic Workbench.locale , lub sys.locale (nie pamiętam dokładnie) ja w ten sposób zmieniałem napisy np z workbench screen na Amiga os itp. tylko trzeba pamiętać ile linii sie wykasowało żeby nie wydłużyć (nie zwiększyć lub zmniejszyć pliku.

Edytowałem zwykłym CED em

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem