[#1] Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych
Mam nadzieje, ze post jest w odpowiednim watku. Jak wszyscy(?) zapewne, z wiadomosci zamieszczonej tutaj http://www.ppa.pl/nowe.karty.procesorowe.dla.amig.klasycznych,7768;aktualnosci.html istnieje mozliwosc nabycia tychze kart. Ja chcialbym zakupic TekMagic A2000 060/50MHz Combo i GVP Spectrum Graphics Board. W zwiazku z tym mam kilka pytan:
-Czy ktos juz kupowal u nich te karty, lub inny sprzet?
- Czy udalo sie zaplacic za posrednitctwem Paypal-a, a jesli nie to w jaki inny sposob?
-Ile moze wyniesc clo? Czy rzeczywiscie jest ono liczono od kosztow transportu+produktu?
Z gory dziekuje za wszelka pomoc - nie mam doswiadczenia w zakupach poza wspolnym obszarem celnym.
[#2] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@ruberum_ignis, post #1

Z tego co czytałem gdzieś na jakimś zagranicznym forum ludzie tam ostatnio kupowali. Co do przesyłki to poszukaj firmy PolAmer, oni "umią" ominąć cła itd.

[#3] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@ruberum_ignis, post #1

Na pewno doliczą Ci VAT 22%, co do cła to wydaje mi się, że go nie ma na taki sprzęt.
[#4] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@radzik, post #2

Co do cła z tego co pamiętam to do kwoty $35 nie płaci się cła(wysyłka z USA). A firmy stosują ten myk, że podają wartość przesyłki niższa niż $35 ale ubezpieczają taką przesyłkę na rzeczywistą wartość. Dzięki temu omija się cło. Oczywiście trzeba mieć na uwadze, ze celnicy mogą zajrzeć do środka i dodać jakieś cło, etc. Cło z tego co mi wiadomo liczy się od tego co jest przesyłane(nie od kosztów przesyłki).

Ostatnia modyfikacja: 20.06.2010 08:24:35
[#5] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@ruberum_ignis, post #1

Sugeruje najpierw zapoznać się z tym wątkiem: http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=50274

[#6] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@strim, post #5

Dziekuje za odpowiedzi. Niestety coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze ta firma to jakas "lipa". Wyslalem im e-maila w jezyku jak mi sie wydaje angielskim, z zapytaniem o mozliwosc przesylki do Polski i dostepne formy platnosci. Nie uzyskalem zadnej odpowiedzi, ani zwrotu e-maila. Bede musial sie jeszcze zarejestrowac na tym forum. W zasadzie wydaje mi sie to dosc dziwne - bo cena za te karty jest w miare rozsadna (znaczy nie sa sprzedawane sporo ponizej ceny rynkowej) - czyzby nie chcieli zarabiac?
[#7] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@ruberum_ignis, post #6

Pytanie czy mają na czym zarabiać ?
Widziałem już zapowiedzi różnych ciekawych kart które do produkcji nigdy nie weszły, może tu jest podobnie, ktoś narobił szumu a teraz ma problemy z wywiązaniem się z obietnic.

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 20.06.2010 13:23:52
[#8] Re: Nowe karty procesorowe dla Amig Klasycznych

@ruberum_ignis, post #1

Kiedys kupowalem od nich pamiec, teraz tez nosze sie z zamiarem zamowienia kolejnych pamieci GVP (4x 16MB). Bardzo dobrze wspominam kontakty z ta firma, czas realizacji zamowienia tez byl przyzwoity biorac pod uwage czas jaki zajmuje dotarcie przesylki z USA do nas (a raczej to ile przechodzi przez nasz urzad celny).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem