Ok, to już ma sens

Jednej strony w internecie zawierającej opis wszystkiego niestety nie ma, trzeba googlać i to ostro bo tematów masz dużo.
-Wymienić kondensatory najlepiej na polimerowe
nie ma problemu, są na forum koledzy którzy to zrobią, pytanie czy się opłaca od strony finansowej pozostawiam otwarte
-Wlutowanie koprocesora (jak uda się znaleźć 68881)
teoretycznie niby można wlutowac koprocesor do płyty A1200 ale przyrost prędkości jest niewspółmiernie mały do poniesionych kosztów. Najlepiej kupić najtańszą kartę trubo z koprocesorem i pamięcią FAST za 180-200PLN
-Wymiana kości AGA na Akkiko (o ile to jest możliwe)
to chyba jest niemożliwe
-Upgrade ROMu (zaprogramować nowe kości ze zintegrowanymi łatkami z Blizkicka i Exec44)
Są koledzy którzy EPROM-a zaprogramują, ale ze względu na legalność powyższego zabiegu musisz mieć oryginalny KS (zakładam że jest na płycie)
-wymiana kości pamięci Chipu na szybsze (o ile coś to da)
Nic to nie da; pamięć CHIP jest taktowana z wewnętrznych układów Amigi (Agnus) a częstotliwości taktowania tych układów nie da się zmienić bez skutków ubocznych
-przemalowanie na kolor czarny
to już chyba we własnym zakresie możesz zrobić (choć ja osobiście jestem przeciwny tego typu rozwiązaniom). Ale gust na szczęście każdy ma inny.
-karta CF zamiast HDD
Bardzo dobra propozycja, sprawdza się znakomicie. Trzeba tylko trafić na kartę CF która nie płata figli. Generalnie najlepiej jest mieć 2GB lub 4GB; to i tak BARDZO dużo jak dla klasyka.
-integracja CD/DVD z laptopa-stacja dyskietek od PC (pamiętam ze był artykuł w jednym z z numerów ACS ale niestety komuś pożyczyłem ;/)
nie ma problemu jeżeli napęd posiada standardowe złącze IDE. Co prawda będzie wymagana pewna doza umiejętności manualnych i logicznego myślenia. Forumowicze również pomogą. W dziale "grafitti" jest chyba tego trochę.