[#1] PageStream
Witam!
W jaki sposób ustawić tło stron w PS?
Widziałem w template, że są pliki w który jest zmienione tło, ale nie można ich zaznaczyć jako obiekty i zmienić ich właściwości.
[#2] Re: PageStream

@witekk, post #1

http://www.grasshopperllc.com/
W akapicie zatytułowanym "Co dalej" kliknij na link "Dokumentacja". Znajdziesz tam kompletny, szczegółowy manual.

Z szacunkiem
Des
Ps. Jak to zwykle bywa - wujek Gógiel wie wszystko, trzeba jeno chwilkę poklikać

[#3] Re: PageStream

@Des, post #2

Gdybym tam nie zaglądał, to bym tutaj nie zamieścił tego posta ;)
[#4] Re: PageStream

@witekk, post #3

Mam dwa pomysły na takie "niezaznaczalne" obrazki w tle.

1. Ramka graficzna z obrazkiem po prostu została "zalockowana". Nie pamiętam już za bardzo obsługi PageStreama4 ale zdaje mi się, że był tam jakiś "lock" na dowolnym obiekcie.

2. Robisz stronę-matkę (to się jakoś bardziej fachowo nazywa - zapomniałem teraz jak). Takie strony są oznakowane jako "A", "B" chyba. Na niej wrzucasz obrazek czy cokolwiek. Potem jak tworzysz nowe strony to wybierasz, że mają korzystać z tej strony-matki. No i wtedy wszystko co było na tej matce jest nieedytowalne na stronach, które na niej są oparte. Jakbyś chciał cokolwiek zmienić to zmieniasz w matce i od razu zmienia się to na wszystkich stronach, które z niej korzystają (takie referencje).

Wszystko co napisałem oparte jest na mglistych i mocno zamazanych doświadczeniach sprzed wielu lat kiedy to używałem PageStreama4 i bardzo go lubiłem (nadal bym go lubił gdybym go używał, bo lubię filozofię programów DTP milion razy bardziej niż programów WORDopodobnych).

[#5] Re: PageStream

@MDW, post #4

Dziękuję bardzo!!
Odpowiedź numer 2 to właśnie to czego szukałem ;)
Miłego dnia!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem