[#1] Sterowniki bla BVision
Mam problem z zainstalowaniem sterowników dla BVisiona.
Chciałem odpalić AmigaSYS4 w wersji dla UAE z grafiką, ale Picasso96 które jest w nim domyślnie zainstalowane nie widzi karty. Czy BVision nie jest obsługiwany przez P96?
Druga kwestia to CGX. Jest tego trochę wersji, z czego darmowa jest chyba tylko wersja 3. Co można w tym kierunku zrobić?
I jeszcze pytanie odnośnie nowej biblioteki graficznej stworzonej przez użytkownika Cosmos z EAB. Coś gdzieś czytałem że ta biblioteka ma coś wspólnego z CGXem. Czy ona go jakoś przyspiesza, czy CGX jest zawarty w niej?
[#2] Re: Sterowniki bla BVision

@kwaku85, post #1

P96 nie obsłuży Bvision z tego co pamiętam, przynajmniej nie w wersji dla AmigaOS 3.x

CGX dla Bvision w wersji 3 jest dostarczany z kartą lub do ściągnięcia z internetu za darmo pod tym adresem: http://phase5.a1k.org/index.php?id=3

CGX w wersji 4 jest produktem komercyjnym. Do kupienia np tutaj: http://www.vesalia.de/e_cgx4.htm

Co do biblioteki Cosmosa, przyspiesza ona ponoć trochę CGXa, z tego co wiem na EAB jest porównanie prędkości działania. CGX nie jest zawarty w tej bibliotece, to kompletnie 2 różne rzeczy.

[#3] Re: Sterowniki bla BVision

@kwaku85, post #1

Cześć

BVision pod Picasso96 tylko pod OS4. Pod CGX4 hula na systemie 3.x. Szczerze nie polecam próbowania sterowników dla BVision pod CGX3 - kiepsko wolno i problematycznie. Jeśli chcesz potestować system to pozbieram pliki z hadeka i Ci podeślę, gdzieś sobie spokojnie czekają ;)

[#4] Re: Sterowniki bla BVision

@kwaku85, post #1

Pod AOS3.X polecam CGX4 z ostatnimi uaktualnieniami. Tak jak przedmówca nie polecam CGX3. CGX4 jest cały czas do kupienia jako produkt komercyjny. Ale można kupić oryginał taniej; trzeba tylko się trochę popytać tu i tam. Ew. kupić AOS4.0. Tam obsługa BVision jest od razu w systemie. Oryginał AOS4.0 można wyhaczyć za 40EUR na zagranicznych forach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem