[#1] zamiana kickstartu 3.0 na 3.1
witam

jak w temacie czyli jak programowo podmienić 3.0 na 3.1 w 1200 by np. skorzystać z wb3.5? czy jeśli skopiuje cały 3.5 na partycję dh1: i w boot menu wybiorę ją to system wystartuje choć na dh0: mam 3.0?

[#2] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@baton, post #1

po 1. musisz mieć fast ram zeby pouzywac os 3.5

po 2. do mapowania 3.1 uzyj np. SKick przy zwyklych kartach FastRAM, Blizkick przy kartach blizzard, albo RemApollo przy Apollo 1240.

po 3. tak, jesli zainstalujesz os 3.5 na DH1: to wystartuje z niej pod warunkiem ze w HDToolBox zaznaczysz ja jako "Bootable".

[#3] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@altcomputing, post #2

dzięki. no właśnie mam 4mb fastu i próbowałem skick. gdy wybieram kick1.3 to ok restart z 1.3 ale gdy wybieram 3.1 to nic. zabiera na chwilę pamięć, sekunda, zwalnia ją i nic się nie dzieję. proszę podajcie jakis link do działającego skicka

[#4] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@baton, post #3

1. Prawdopodobnie masz ROM nieobsługiwany przez SKick.
2. Czytałeś znajdujący się w archiwum SKicka plik SkickOnA1200.txt?
3. Zapoznaj się z dokumentacją SKicka - szczególnie z opisem opcji RELSTACK.

[#5] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@baton, post #3

Na takiej ilości pamięci sądzę, że nie ma sensu się bawić w os 3.5/9. Tym bardziej, ze remapowanie zje Ci 512kb

Benedykt Dziubałtowski

[#6] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

ok mam teraz w devsach wersje 40.68 no i ciekawostka
1. virtual karting II CD z whdl używa go bez problemu
2. skick z wybraną pamięcią fast dla romu - NIC
3. skick z wybraną pamięcią chip dla romu - reboot i zółty screen? :(

czy szukac jeszcze innej wersji romu?

a chcialem 3.1 bo ma gosc na allegro do sprzedania fajny dysk z systemem i giercami w ogromnej ilosci

[#7] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@baton, post #6

tak z ciekawosci popatrzylem na allegro i zawartosc tego dysku byla juz pare razy sprzedawana. :)

A jesli chodzi o kick3.1 to szukaj innego .

Jakie podajesz paramerty dla SKICK.
[#8] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@Norbert, post #7

próbowałem wszystkie kombinacje parametrów, ale nic z tego - pewnie nie ten kickstart - trudno

[#9] Re: zamiana kickstartu 3.0 na 3.1

@baton, post #8

Skick do kickstartu potrzebuje jeszcze taki maly plik o podobnej nazwie do samego romu. U mnie na a1200 nie dziala tez opcja patch - trzeba ja dezaktywowac.

Plik z ROMem nazwij kick40068.a1200 a pliczek powinien sie nazywac kick40068.a1200.rtb. oba powinny byc w tym samym katalogu zeby to zadzialalo

Ostatnia modyfikacja: 13.08.2010 18:29:05
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem