[#1]
A1200 i CF błędy przy kopiowniu plików?
Witam serdecznie.
Czy zdarzyło się komuś żeby przekopiowane w dowolny sposób (czy to przez WinUAE-KabelUSB, IDE w A1200 dwa dyski podłączone razem) pliki były uszkodzone? Pytam bo nie wiedzieć czemu odnajduje co chwilkę jakieś uwalone pliki na karcie CF po takim kopiowaniu. Wcześniej na dysku HD, który przypadkiem też pada powoli (29 relokowanych sektorów) pliki te w tym przypadku .mod spakowane .pp działają normalnie... znaczy się znalazłem jedną szt uszkodzoną i na jednym i drugim ale inne odnalezione odtwarzają się ok. Ale to nie wszystko, nie mogę znaleźć nic innego co by tak padło jak moduły protrakera.
Dysk przygotowany chyba już ze wszystkimi możliwymi zasadami i tak: MaxTransfer FE00 (wcześniej dawałem FFFF) partycje pozakładałem zasięgając wiedzy w Amiga1200CF-v0_8.pdf. Nawet karta jest bardzo podoba do tej w opisie. Jakieś sugestie albo coś? :)
Czy może problemem może być FFS? Czy wartu tu sprubować SFS/0? System to AOS3.9 BB4, LoadEIDE (i bez niego też :) ) inne łatki...
P.S.
Teraz przegrywam zawartość dysków spakowane do pojedynczych plików pod WinUAE z dysku IDE (klasycznego) na ten CF i będę rozpakowywać. Archiwa sprawdziłem pod Windows 7-zip-em i były sprawne. Coś to może wykluczy, ale sam już nie wiem co :)
Pozdrawiam
Thom
Ostatnia modyfikacja: 11.08.2010 22:39:53