@RadoslawF,
post #5
1366x768 jest w zupełności wystarczającą rozdzielczością dla 19". Na rynku można spotkać TV które mając 42" mają jeszcze HD Ready (nie wspominając że 1366x768 to wiecej niż HD Ready). W domu u siebie mam jeszcze LG 42LG3000 który ma matryce HD Ready, ja natomiast mam FullHD i szczerze przyznam że grając czy to na XBOXie moim czy brata czy też na PS3 albo podpinając PC tu i tam nie ma rożnicy jeśli chodzi o jakość wyświetlania. Telewizory HD Ready wyświetlają 720p ale przyjmują też sygnał 1080 i skalują go w dół do swojej rozdzielczości którą są w stanie wyświetlić (nie ma żadnych skutków ubocznych, przykładowo XBOX 360 czy PS3 wykrywa dany TV przez HDMI i zezwala dla HD Ready włączyć 1080). Także cała zabawa jeśli chodzi o standard HD to bujda...
Miałem także szkolenia, jako że 3lata pracowałem właśnie w tym dziale, w najbardziej znanej sieci elektromarketów i proszę mi wierzyć że to co tam usłyszałem mnie przerosło po prostu. FullHD przydaje się do TV o naprawdę sporych rozmiarach matrycy i jeżeli ktoś chce oglądać rzecz jasna filmy które wyszły w rozdziałce 1920x1080 Blu Ray .. choć nikt nie ogląda filmów z odległości 10cm... przy odległości od 50cm od ekranu matryca czy to HD czy FullHD już całkowicie przestaje mieć znaczenie...
1366x768 jest w zupelnosci wystarczajace jak na TV 19" FullHD mija się całkowicie z celem tutaj, chyba że kupisz po to żeby mieć nalepke FullHD na obudowie albo nosić lupe ze sobą (w 19" czy 22" mieć 1920x1080 w desktopie to masochizm!)
różnego rodzaju opinie potwierdzaja to ze dopiero przy sporych matrycach jest zalecana większa rozdziałka
natomiast kolego co do "migotania" to znowu jest tutaj nieprawidłowa informacja.. jeżeli posiadasz nowszą matrycę (tak jak u mnie) która potrafi wytworzyć odświeżanie 75Hz i więcej i dodając do tego 5ms czas reakcji, owego migotania nie ma! Posiadam TV 32" CRT 50Hz.. migotanie jest.. u mnie na moim LG go nie ma!
Ostatnia modyfikacja: 12.08.2010 13:50:23
Ostatnia modyfikacja: 12.08.2010 13:53:23