[#1] CDTV - stacja dysków
Witam

szukam na allegro nowej stacji dysków ponieważ stara mi juz nie działa

gdy rozkręcam obudowę to napisane jest ze mam model FB-354

i znalazłem taka aukcje:
http://allegro.pl/item1196151458_stacja_dyskow_amiga_500.html

ale problem polega na tym ze jak widzę ma mojej stacji dysków jest 12 styków a na allegro (link wyżej) widzę więcej niż 12 styków

i właśnie? czy będzie pasować ta stacja czy nie?

i na obudowie jest napisane inny model jakiś CD-1411 no i 2 pytanie..

czy mam szukać modelu z obudowy czyli CD-1411 czy z napędu czyli FB-354?
[#2] Re: CDTV - stacja dysków

@mrcybuch, post #1

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o 12 stykach, mógłbyś to sprecyzować (najlepiej zrób zdjęcie i zaznacz o które styki ci chodzi)
Każda stacja amigowa powinna pasować ,możesz też przerobić flopa od pc. FB-354 i CD-1411 to po prostu nazwy wewnętrznej i zewnętrznej stacji żadnych konkretnych modeli nie musisz szukać.
Tu masz opis przeróbki stacji od pc http://norbid.of.pl/

[#3] Re: CDTV - stacja dysków

@mrcybuch, post #1

jeśli chodzi Ci o podmianę tej stacji z linka do tej swojej z obudowy to mija się to z celem. Musisz nabyć stację zewnętrzną typowo. Wewnętrzna rózni się od zewnętrznej, jeśli je podmienisz to może być nieciekawie. Taka wewnętrzna stacja musi być przerobiona aby moglą współgrać ze scalakiem który znajduje się w stacji zewnętrznej...

[#4] Re: CDTV - stacja dysków

@bombermax, post #3

Hm kiedyś się nad tym zastanawiałem. Jak by przełożyć elektronikę tę od dołu (prosty demontaż). To powinno działać w CD-1411 po przełożeniu z FB-354.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem