[#1] SD Floppy Emulator AMIGA WRITE SUPPORT dodany
witam

Przede wszystkim przepraszam ze zakladam nowy temat - ale stary sie wydluzyl niemilosiernie a pzreciez swiat amigowy czekal na ta wiadomosc - tak przynajmnie mysle..

tak wiec dumnie oglaszam :

jakby ktos nie zauważył to dodalismy z Jeffem mozliewosc zapisu dla Amii dla SD Floppy EMULATORA

cena wersji bez zapisu (dostajesz infor jak to zrobic) - 10 minut pracy dla nawet zielonej osoby - 220 PLN + 10 zl wysylka / pakowanie

nowa wersja - nowa plyta, wszytsko po nowemu - 270 zl - dostepna za okolo 1 miesiac lub dwa.....

pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 22.08.2010 17:49:44
[#2] Re: SD Floppy Emulator AMIGA WRITE SUPPORT dodany

@lotharek, post #1

Bardzo ładnie, z jednym "ale": jak rozumiem Ci co (jak ja) nabyli dwa tygodnie temu układ nie mają możliwości upgrade za stosowna oplatą, tak?

[#3] Re: SD Floppy Emulator AMIGA WRITE SUPPORT dodany

@c3h6, post #2

1. nie kojarze zeby kolega cos ode mnie bral 2 tygodnie temu.
2. upgrade jest banalny a opis jak to zrobic jest na mojej stronie w dziale download/ frmawre for sd floppy emul.

3 minuty roboty.....

[#4] Re: SD Floppy Emulator AMIGA WRITE SUPPORT dodany

@lotharek, post #3

opis przerobki :

* lista czesci :
1szt - 23K256 - tania pamiec z microchipa
4 szt oprnik 220 ohm - moze byc przewlekany

*polaczenia :
23K256 pin 1 -> 220ohms resistor -> PIC18F4620 pin 22
23K256 pin 5 -> 220ohms resistor -> PIC18F4620 pin 27
23K256 pin 6 -> 220ohms resistor -> PIC18F4620 pin 28
23K256 pin 2 -> 220ohms resistor -> PIC18F4620 pin 29

23K256 pin 8 & 7 -> VCC3.3V ( napiecie jest obecne za reglem oraz na zlaczu karty sd)

23K256 pin 4 -> GND - popularnie masa

23K256 pin 3 -> Not connected.

to wsio..

po udanej przerobce pojawi sie napis SRAM OK

aha...wczesniej trzeba zrobic update 2ch rzeczy:

- bootloadera ( z karty)
- firmwareu ( tez z karty)

opis w pliku ponizej

http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emulator/SDCard_HxCFloppyEmulator_firmware.zip

[#5] Re: SD Floppy Emulator AMIGA WRITE SUPPORT dodany

@lotharek, post #4

Faktycznie, jak ten czas leci - kupowałem na eBay ... dwa ale miesiące temu! :)

Co do przeróbki to ja pas, przynajmniej na razie. Mam dwie lewe ręce do takich rzeczy.

Ale ekstra ze jest taka opcja również dla tych co zakupili wcześniej.

Dzięki i pozdrawiam
Emu

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem