[#1]
Amiga 600 i jej nowe życie:)
Witam. Ostatnio po wielu latach przypomniałem sobie o Amidze. Miło mi, ze nie jestem sam, i znalazlem tutaj wielu miłośników tego 'nie zniszczalnego' sprzętu. Moja Amige 600 zakupiłem w 97 roku od mojego kuzyna z góra dyskietek. Wielu znajomych twierdziło, ze pc to lepsze rozwiązanie do momentu kiedy zobaczyli możliwości tej cudownej kanapki (godziny spędzone na podzielonym ekranie w settlersach, mistrzostwa szkoly w SWOS'IE, Sierra Soccer Cup! to byly czasy!!!) Po kilku latach blaszak wygrał, głównie zdecydowały o tym możliwości sprzętu (filmy internet) a Amiga poszła gdzies dalej do mojej rodziny.
Postanowiłem ja odnaleźć. Znalazlem ja tam gdzie normalnie lądują takie sprzęty, na strychu, zakurzona, w kilku częściach... Troche mi zajęło złożenie (trzy noce

) i na szczęście wszystko dziala co jest wedlug mnie niesamowite jak na 17 letni sprzet leżący w takiej wilgoci!!... i nadal dziala. Dzis darze Amige wielkim sentymentem. Zamierzam ja przeniesc do desktopu bo niestety kanapka nie jest juz w dobrej kondycji..
Cf albo hdd.. Cd tez bedzie... Mam do Was drodzy Amigowcy pytanie czy na Amidze 600 z karta turbo i z rozszerzeniem pamięci Chip mozna zainstalować AmigaOs 3.9?