[#1] CDTV a HD
Temat już był omawiany, ale cena kontrolera i "łatwość" jego zdobycia nie zachęca. Dlatego mam 3 pomysły. Może ktoś potrafi skopiować istaniejący firmowy kontroler, który był sprzedawany onegdaj do CDTV / lub potrafi zrobić coś takiego na procesor (była kiedyś wersja turbo z prockiem bodaj 68010 do A500 z kontrolerem ide) / lub może ktoś wie jaki kontroler obsłuduje CD w tej amidze i może tam dalo by sie podpiąć coś przez jakiś konwerter sygnałów?

Ostatecznie proponuję by się ktoś zabrał za zrobienie boot CD HD TV z systemem i całym pakietem aplikacji w różnych tematach jak GAA coś w tym stylu. Jak sprowadzę swoja CDTV i odzyskam do niej mysz i klawiaturę to może się sam tym zajmę. Narazie amiga pracuje dziarsko i emituje od 12 lat prezenntacje, ale chyba ją zamienię na jakieś PC i popracuję nad ta AMi bo mi troche tęskno :)

[#2] Re: CDTV a HD

@xtro, post #1

wykonawstwo jest bardzo ciężkie...

ale zapraszam do mojego wątku:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=80074

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem