[#1] Amiga vs DVD
Witam...
Własnie padł mi wiekowy CDRom a pod ręką mam tylko DVD-Rom i DVD-RW, czy da radę podłączyć te urządzenia do Ami i czy będą funkcjonować chociaż w trybie CD (a może i jako DVD) ?
Na płycie mam wpięty 4xEide i jakieś sterowniki do tego na dyskietce.
Z góry dzięki za odpowiedź :)

[#2] Re: Amiga vs DVD

@AndrECHO, post #1

Takbędą.

[#3] Re: Amiga vs DVD

@AndrECHO, post #1

Też się tym ostatnio interesowałem, przy okazji znalazłem ten wątek:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=76773

Pozdrawiam

[#4] Re: Amiga vs DVD

@AndrECHO, post #1

Będą, także jako DVD. Co prawda transfer ze standardowego kontrolera jest za mały, aby nagrywać płyty DVD, ale odczyt odbywa się bez problemu. Nawet filmy da się oglądać prosto z płyty, ładując pliki .vob do Froggera.

Odczyt i zapis CD (z prędkością do 10x) jest bezproblemowy.
[#5] Re: Amiga vs DVD

@Daclaw, post #4

Mam A1200 i podpięty DVD Rom , a płyty DVD z softem na amisie nagrywam na PC .Wszystko chodzi bez problemu . :D
[#6] Re: Amiga vs DVD

@Daclaw, post #4

Filmy dvd? Na jakim konfigu?

[#7] Re: Amiga vs DVD

@AndrECHO, post #1

Mam DVD-ROM i nagrywarkę DVD. Nagrywam płyty CD i DVD (DVD trwa to odpowiednio dłużej, ale sie da wytrzymać).

[#8] Re: Amiga vs DVD

@radzik, post #6

604e/200 + 060/50 i CVPPC. Płynność wydań komercyjnych pozostwia wiele do życzenia, bo one są zwykle nagrywane przy wysokich parametrach, jednak płyty video z nagrywarki, nagrane w trybie LP albo EP, odtwarzają się świetnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem