[#1] Poddaję się!
Witam!

Moje boje z upiększaniem systemu spełzły na niczym! Nie mam już siły w ustawianiu nakładek żeby się nie gryzło, nie zwieszało, nie spowalniało. Chciałbym mieć w miarę ładny, szybki i funkcjonalny system w hi resie. Da się? Posiadam Blizzarda 1230 mk III 8 fastu i rom 3.1. Nie chciałbym korzystać z gotowych systemów w stylu AmigaSYS lub ClassicWB, ponieważ instalowanie wszystkiego samemu pozwala zrozumieć działanie systemu, przynajmniej tak mi się zdaje. Chłopaki da się? Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 11.09.2010 11:57:14
[#2] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #1

Wszystko sie da :)

[#3] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #1

Da się!
Potrzeba tylko dużo czasu, wiedzy i chęci.
[#4] Re: Poddaję się!

@stachu100, post #3

Czasu brak jak każdemu, chociaż mogę poświęcić jutro caaały dzień na to i właśnie stąd ten post :) Zrobię to od podstaw od początku. Zainstaluję goły wb 3.1. Co dalej? pomoże mi ktoś? Moja wiedza amigowa jest średnia. Chociaż mam do czynienia z amigą od dawna.

[#5] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #4

Dalej masz takie drogi:
1. Wiejski tuning zwany tuningiem optycznym czyli zabawa obrazkami, patternami oraz instalowanie wszelkich pakietów ikon upiększających mniej lub więcej.
W ramach tego możesz zainstalować WB3,5 lub 3,9.
2. Programowy tuning czyli "ulepszanie" działania komputera przez instalację masy mniej lub bardziej przydatnych programików które wspólnymi siłami zwolnią kompa a mogą tez pozbawić system stabilności.
3. Można tez po prostu komputer używać czy bawić się nim przy okazji testując (koniecznie pojedynczo) wszelakie "ulepszacze" i "upiększacze" i inny niezwykle "przydatny" soft.

Pozdrawiam
[#6] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #1

Gdzie mieszkasz? Jeśli na śląsku - zapowiada się znowu spotkanie w MDK "Jordan" w Siemianowicach. Głównie klasykowcy, data nie do końca określona.
[#7] Re: Poddaję się!

@RadoslawF, post #5

mój system wcześniej wyglądał tak: Miałem wb 3.1 wraz z mcp 1.32 chyba, magic menu, newicons, birdie, zarejestrowane mui 3.6. To z tych upiększaczy ;p
Do tego blazeWPC i fastexec. Chciałem zainstalować mcp 1.42 i...lipa nie mogę.

[#8] Re: Poddaję się!

@madman15, post #6

na dolnym śląsku mieszkam. Tak nawiasem mówiąc to patrząc na amigową mapę polski z paubase, najwięcej amigowców jest właśnie na śląsku, ale do rzeczy panowie, do rzeczy :P

[#9] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #7

A co wyświetla w trakcie instalacji tego nowszego MCP ?

Pozdrawiam
[#10] Re: Poddaję się!

@RadoslawF, post #9

tzn instalacja przebiega prawidłowo, pod koniec instalacji wyskakuje komunikat o mui że chyba za stare jest, nie wiem nie jestem teraz w stanie powiedzieć gdyż nie mam przy sobie amigi, jestem u dziewczyny. MUI 3.6 mam zarejestrowane, nie chcę używać 3.8 gdyż klucz od starszej wersji nie pasuje. Nie mogę otworzyć preferencji MCP, wyskakuje ten sam komunikat co przy instalacji. Nie dodaje mi też do s-s mcp i patchControl. Wpisjuąc komendę w shellu wyskakują jakieś różnobarwne paski z tekstem których nie można przeczytać i dysk twardy chodzi jak w windozie cały czas, próbuje coś otworzyć bo sprawdzałem pod snoopem. Co to może być? aa i to mcp to 1.48

Hmmm chyba znalazłem taki sam problem jak ja mam: http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=39353 mam takie same objawy.

Ostatnia modyfikacja: 11.09.2010 13:27:21
[#11] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #10

Zainstaluj nowsze MUI bo tego wymaga program.
Można używać MUI bez rejestracji, nie działa wtedy zapisywanie ustawień, uruchomisz MCP i zdecydujesz co wolisz nowe MCP i nowe niezarejestrowane MUI czy stare MCP i stare ale zarejestrowane MUI.
Zawsze możesz wrócić do starszego MUI.

Pozdrawiam
[#12] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #8

A gdzie na dolnym śląsku?

[#13] Re: Poddaję się!

@altcomputing, post #12

Legnica dokładnie :)

[#14] Re: Poddaję się!

@Mayolika, post #13

Ja w Świdnicy, jakbyś miał ochotę kiedyś zapraszam do siebie z Amigą, pomogę Ci to wszystko zrozumieć.

[#15] Re: Poddaję się!

@altcomputing, post #14

Na śląsku nadal jest najwięcej Amigowców :) W tym ja :P A na giełdzie w K-ce można nadal znaleźć do amigi to i owo ,ale trzeba wiedzieć i z kim gadać :D
[#16] Re: Poddaję się!

@altcomputing, post #14

Dzięki za zaproszenie! Może niedługo skorzystam. Pracowałem w tamtym tygodniu w Świdnicy w Leroy Merlin, szkoda że wcześniej Cię nie wychaczyłem. Pozdrawiam!

BTW W jaki sposób mam to wszystko poustawiać w s-s? tzn blazeWPC, fastexec, mcp newIcons? żeby chodziło wszystko razem? Może komuś mógłbym wysłać s-s?

[#17] Re: Poddaję się!

@Vadeous, post #15

Hmm to daj cynk to się wybiorę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem