[#1] Zewnętrzna stacja dysków
Mam prośbę do osób posiadających takowe stacje(najlepiej jakieś nie commodore),o zrobienie zdjęć układu pomiędzy stacją a złączem floppy w Amidze.Coś ale toms itp.

Albo najlepiej zrobić manuala.

Albo może jest to gdzieś w sieci,szukałem ale nie bardzo.

Ostatnia modyfikacja: 14.09.2010 23:38:57
[#2] Re: Zewnętrzna stacja dysków

@damianx, post #1

Proszę
http://img714.imageshack.us/i/externalfdd.png/
[#3] Re: Zewnętrzna stacja dysków

@Dark_luke, post #2

Czyli po zmontowaniu takiego układu ,podłączam pc tową fdd odpowiednio ustawioną na zworkach do złącza 34 pinowego,a do złącza 24 pinowego kabel do zewnętrznego gniazda fdd w Amidze.(mimo że tam są 23 piny)z zachowaniem kolejności od pierwszego ?

A ten 4011n to MCY74011N ?

Ostatnia modyfikacja: 15.09.2010 09:43:50
[#4] Re: Zewnętrzna stacja dysków

@damianx, post #3

Tak by to wyglądało. Znalazłem ten schemat na necie. Powinien działać sam nie sprawdzałem.Schemat połączeń się zgadza. Jeśli chodzi o układ to tak. Schemat połączeń się zgadza.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem