[#1] whdload - 3 screeny
Niektóre gry działają bez zarzutu, a inne robią takie błędy jak na screenach. W czym jest problem ?

http://winuae.pxd.pl/

[#2] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #1

Nie chcę być niegrzeczny ale:

RTFM!

Polecam FAQ na tym portalu jak również dokumentację WHDLoad (jest też po polsku, bo z angielskim widzę, że u Ciebie słabo skoro nie rozumiesz komunikatów z obrazka).

[#3] Re: whdload - 3 screeny

@mailman, post #2

Kaman ! Napisz mi tylko co to za błędy. Czy wynikają z tego, że WHDLOAD mam niezarejestrowany czy coś innego ?

Obiecuję, że będziemy się kolegować jak mi powiesz !

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 20:58:45
[#4] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #3

Mega fail... Czytać nie potrafisz??

[#5] Re: whdload - 3 screeny

@arti4-92, post #4

Ej weźcie chociaż raz nie rozdrabniajcie się na części pierwsze i nie przywalajcie się do każdego słowa. Zadałem proste pytanie i PROSZĘ... TAK ! PROSZĘ o help.
Tak przeczytałem co tam pisze, ale ja pytam WAS
Powiedzcie czym są te błędy, a będziemy się kumplować.

[#6] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #5

Błędy wynikają z braku TEGO CO TAM PISZE w miejscu TYM KTÓRYM TAM PISZE.

[#7] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #1

Niezarejestrowanie WHDLoad nie ma tu nic do rzeczy. Z niezarejestrowanym WHD po prostu niektóre gry się nie odpalą, inne pokażą tylko intro, no i oczywiście zawsze przy odpalaniu będzie tekst przypominający o tym żebyś zarejestrował.
Z czego wynika błąd? Masz jasno napisane w requesterze. Naprawdę jaśniej nie może być. Szczególnie trzeci screen.
[#8] Re: whdload - 3 screeny

@Shoonay, post #6

Jest napisane.
[#9] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #3

Naiwny jestem myśląc, że się zmienisz, ale może jednak - tutaj.

[#10] Re: whdload - 3 screeny

@madman15, post #8

lol no dobra, a gwoli ścisłości "it is written" czy cuś, bo to po anglicku ;)

[#11] Re: whdload - 3 screeny

@mailman, post #9

Dobra ciągnę dalej ten temacik.
Jako laik kopiowałem pliki kickstartu i do katalogu z grą i do katalogu devs:kickstart, ale komunikaty nadal się pojawiały.
Macie polewkę, wiem wiem. Jeszcze tylko faziora tu brakuje do pełni szczęścia.
Ściągnąłem z aminetu util/boot/skick346.lha i rozpakowałem go w odpowiednie miejsca. Komunikaty nadal występują. Co mam jeszcze zrobić ? (poza plaskaczem)

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 21:26:16
[#12] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #11

Kliknąłeś w odnośnik, który podałem? Tam jest tabelka.

[#13] Re: whdload - 3 screeny

@mailman, post #12

YES ! Kliknąłem i jeszcze raz upewniłem się, że pliki o nazwach 40068.a1200 i 40068.a4000 są w katalogu Devs:Kickstarts
Co jeszcze mam zrobić ?

[#14] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #13

Pliki mają mieć nazwy kick40068.A1200 i kick40068.A4000.

[#15] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #13

Sprawdzić czy tam naprawdę są, czy mają dokładnie taką samą nazwę i właściwą długość.
Sprawdził bym też atrybuty tych plików a jak wszystko zawiedzie to uruchomił bym SnoopDOSa, on jeszcze coś podpowie.
I jeśli partycje systemową (Amigi) masz jako katalog na tym pececie to lepiej zadaj to pytanie na właściwej grupie czyli dotyczącej WinUAE.

Pozdrawiam
[#16] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #11

Macie polewkę, wiem wiem.

Oj, mamy, mamy polewkę! Dawno nie miałem tak dobrego humorka na wieczór! Dzięki! ;)

Co mam jeszcze zrobić ?

Trenować, trenować i jeszcze raz trenować czytanie ze zrozumieniem w połączeniu z myśleniem. ;)

A tak jeszcze BTW przypomnę, że nie posiadając A4000 nie możesz legalnie używać pliku kickstartu z niej... :) zapomniałem jeszcze, że są możliwości zakupu kicka w pakiecie Amiga Forever lub samej kości.

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 21:51:00
[#17] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #13

Upewnić się że te pliki są plikami które mają być a nie czymkolwiek ze zmienioną nazwą.
[#18] Re: whdload - 3 screeny

@widelec, post #14

No i oto chodziło ! Zmiana nazw pomogła. Dzięki wszystkim za pomoc !
Teraz będziemy się kolegować i pójść razem do piaskownicy ! Oddam też drugie śniadanko :)

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 21:51:03
[#19] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #13

A pliki .RTB? Są na miejscu?

EDIT: Spóźniłem się. Proszę, jaki odzew. Jestem z nas dumny.

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 21:52:03
[#20] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #18

Teraz będziemy się kolegować i pójść razem do piaskownicy ! Oddam też drugie śniadanko :)

Widzisz co narobiłeś? Teraz masz kolegę gnoma. ;)

[#21] Re: whdload - 3 screeny

@widelec, post #20

no to jeszcze dorzućmy Goblina i będziemy mieć star trek fantasy :)

[#22] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #21

Mając tyle sprzętu jak w podpisie masz pewnie wielu kolegów na innych forach

[#23] Re: whdload - 3 screeny

@cacodemon666, post #1

a skąd masz grę Robinsons Requiem? pograłbym se.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem