[#1] amiga 500
witam mam kilka pytań dotyczących tegoż kompóterka.

1.czy ma ktoś może schemat ramu pod klapkę do amiśi??
2.ile można max fsadzić ramu pod klapkę??
3.czy można np dołożyć do gotowego ramu pod klapkę 1mb dołożyć żeby było 2mb??????
4.są może proste schematy karty turbo do 500??
5.jakie kostki ramu można zastosować do dolutowania na płytę główną??
6.i jeszcze shemat ramu pod klapkę z lewej. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
[#2] Re: amiga 500

@arek5087, post #1

za samo "kompóterka" dalbym bana na rok
[#3] Re: amiga 500

@arek5087, post #1

Dlaczego pomimo tego, że proszono Cie o nieużywanie tyle emotów nadal to czynisz? nie jestem moderatorem ale dla mnie staje się to co raz bardziej wkurzające...

Ad.1 jest pełno takiego RAMu o który model/firme Ci konkretnie chodzi jest tego od groma! http://amiga.resource.cx/exp/ram
Ad.2 ze standardowych często spotykanych to Ram był 512KB, 1MB lub 2MB (konfigurowane np. jako 1MB chip RAM i reszta slow RAM) Super Agnus (8372B) zeby miec wiecej niz 1MB Chip w A500
Ad.3 nie rozumiem pytania
Ad.4 proste schematy?? nie rozumiem pytania
Ad.5 dolutowania na płytę główną? popatrz jakie masz kostki w Amidze i analogicznie oO na pewno muszą być DRAM
Ad.6 o to bardzo ciężko

[#4] Re: amiga 500

@arek5087, post #1

Ad. 3 Nie
Ad schematy, poszukaj na aminecie, coś tam jest, ale na proste nie liczył bym.

[#5] Re: amiga 500

@bombermax, post #3

za emoty przepraszam ogranicze je jak komuś przeszkadzają

chodzi mi o to żeby przerobić ram np 1mb pod klapkę zmieniając kości na większe lub ich jeszcze kilka dokładając coby mieć więcej :)
[#6] Re: amiga 500

@arek5087, post #5

Tak się nie da...

[#7] Re: amiga 500

@selur, post #2

Dożywotnio!!!! heheh

[#8] Re: amiga 500

@bombermax, post #6

w takim razie można prosić o jakiekolwiek linki do kart turbo??

[#9] Re: amiga 500

@arek5087, post #8

poczytaj tu http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=53692
tam znajdziesz trochę tego o co prosisz OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem