[#1]
Nowy właciciel A500, kilka pytań
Witam bardzo serdecznie wszystkich Amigowców :)
Od tygodnia jestem (bardzo) szczęliwym posiadaczem Amigi 500 i mam w zwišzku z tym kilka pytań, otóż:
- Korzystam z kabla rgb -> euro (tv) i zauważyłem, że w przypadku niektórych gier (np. Lotus 2, Dyna Blaster) obraz jest delikatnie przesunięty w prawš stronę (efekt widoczny na telewizorze to około 2-3 cm przesunięcia), czy to jest wina kabla, czy ten typ tak po prostu ma?
- Mam rozszerzenie pamięci do 1MB ram, czy to wystarczy aby móc nagrywać adfy na dyskietki za porednictwem Workbencha 1.3? (ps. oprócz samego WB po stronie Amigi potrzebuję czego więcej?)
- Jest jeszcze kwestia samych dyskietek, wiem, że Amiga ma inne napędy niż PC, inne sš też same dyskietki. Wszędzie pisze się, że można wzišć dyskietkę HD i zakleić w niej dziurkę, _ALE_ mogš być potem problemy z tš dyskietkš: jakie problemy? bawić się w szukanie dyskietek DD gdzie po komisach / allegro / sklepach, czy próbować nagrywać na dyskietki HD?
Jeli te pytania były tu już wielokrotnie wałkowane (a pewnie były), to przepraszam, ale szukajka nie pomogła mi znaleć odpowiedzi. Dzięki z góry i pozdrawiam :)