[#1] Coś dla Staszka i innych elektroników(pamięci SIMM)
W sprawie szybszych pamięci do szybszych kart turbo z kręconymi prockami ,
konsultowałem się z paroma elektronikami i powiedzieli że można zrobić samemu moduł SIMM z szybszymi kostkami pamięci np: 40ns a jeszcze lepiej z
kostkami nie 32bit tylko 36bit i wtedy będą jeszcze szybsze .
Pytanie do fachowców na tym forum , czy komuś by się chciało ?(bo podobno nie jest to trudne).
Znalazłem takie opisy do SIMM-ów gdzie opisane są wszystkie piny i sygnały na nich : a oto linki http://www.sciaga.pl/tekst/20727-21-bloki_pamieci_simm_dimm_sdram_ddr_i_struktura_pamieci

http://www.uc51.pl/v1.0/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=75
Może komuś by się chciało bo zima nadchodzi i zajęcie by było . :D
[#2] Re: Coś dla Staszka i innych elektroników(pamięci SIMM)

@Arkadyy, post #1

raczej jest to nie realne ..

[#3] Re: Coś dla Staszka i innych elektroników(pamięci SIMM)

@Arkadyy, post #1

36bit to chyba ECC, nijak nie powinno być szybsze. A jeśli chodzi o mniejsze opóźnienia to też dość wątpliwa sprawa. Już prędzej interfejs na FPGA do obsługi SDRAM.
[#4] Re: Coś dla Staszka i innych elektroników(pamięci SIMM)

@Arkadyy, post #1

konsultowałem się z paroma elektronikami i powiedzieli że można zrobić samemu moduł SIMM z szybszymi kostkami pamięci np: 40ns a jeszcze lepiej z
kostkami nie 32bit tylko 36bit i wtedy będą jeszcze szybsze .

To poproś tych paru elektroników żeby to zrobili.
Gadać każdy potrafi.
Zresztą SIMM-y 16MB 40ns były produkowane, sam mam 2 takie SIMM-y.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem