[#1] Nagrywanie
Witam

WIEM! ze wiele razy temat byl poruszany BA! nawet jest poradnik

pisze ten temat dla pewności ze to co chce zrobić działa

Wiec

mam Amigę CDTV i rożne stare dyskietki 2DD itp

czytałem ze nie da się o tak normalnie nagrać gier do Amigi z pc
(no cos sie da ale trza kompersowac itp) albo od razu HDD zmontować..

ale dowiedziałem się ze (nie wiem czy dobrze pisze) "nagrać program do amigi na CD i z tego programu (gdzie są tez gry itp) od razu nagrać na dyskietki"

i czy coś takiego można zrobić?

jak tak to opierać sie tym tematem?
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=78142

widzę ze gosc podawał bootowane od razu iso itp. jeszcze poszukam na forum ale jeszcze 1 pytanie

będzie pasowała normalna plyta CD-RW do napędu Amiga CDTV? jak nie jaka można kupić/co zrobic żeby odczytywała normalne płyty CD-RW (kolor plyty itp)

pozdro
[#2] Re: Nagrywanie

@mrcybuch, post #1

troszkę zawile to zrozumiałeś :)

Stworzyć płytę bootowalną z wieloma grami jest niemożliwe.
1 płyta - 1 gra. I to jeszcze trzeba się ostro namęczyć żeby to wszystko działało. (to odnośnie tamtego tematu)

Moja rada dla Ciebie:
1.zakupić kabel null modem
2.zakupić dyskietki HD/2HD oraz pozniej zalepić taśmą "oczka"
3.programem Amiga Explorer z poziomu PC przesłać dane do dyskietki w Amidze

Wsio...

CDTV nie odtwarza CDRW

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2010 15:17:05
[#3] Re: Nagrywanie

@bombermax, post #2

OK rozumiem.. kablem podłączyć amiga i Pc i tym programem "przenieść/nagrać" ale mam 1 pytanie

jak patrze na ten kabel to moja Amiga nie ma takiego wejścia oraz PC

cos jeszcze trzeba dokupić?
[#4] Re: Nagrywanie

@mrcybuch, post #3

musisz poszukać takiego kabla null modem który z obu stron posiada po 1 wąski i 1 szerszy wtyk (wąski dla PC szeroki dla serial w Amidze). Jesli Twoj PC nie posiada takiego RS232 wejścia to bedziesz zmuszony dokupic takie zlacze na sledziu o ile Twoja plyta główna przewidziała takie coś.

[#5] Re: Nagrywanie

@mrcybuch, post #1

A nie prosciej uruchomic CDTV z dyskietki na ktorej jest jakis filemanager i program do przegrywania obrazow dyskietek
Do napedu wlozyc plyte CD z gierkami (ADF, DMS). i gotowe
Plyta najlepiej zeby nie byla nagrana w standardzie nazw 8+3 lub w amigowym formacie (MakeCD)
[#6] Re: Nagrywanie

@Norbert, post #5

w nero wybiera ISO2 w dlugosci nazw i bedzie 31 + 1 znakow

on nie wie jak nagrac ADFa a ty mu kazesz znac makeCD :))))

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem