[#1] A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".
Zdobyłem ostatnio zewnętrzny scandubler firmy elbox. Podłączam go do a600, wszystko pięknie działa, do mobo 2b wszystko pięknie działa, ale przez to ze apollo nie działa z płytami 2b, muszę użyć mobo 1d4. Tu zaczynają sie problemy, na początku ruszyłem amige przez composite, zadowolony podłączam scandubler z myślą ze bd miał znowu zajebista amiszke i zonck,na ekranie napis "brak sygnału". Mobo wyglądana całą, w czym może być problem??

[#2] Re: A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".

@arti4-92, post #1

Mały OT: moje apollo testowane z dwiema a1200 rev 2b działa idealnie, poprzednie 3 egzemplarze tez dzialaly z 2b. Moze po prostu trzeba timing fixa zrobic.

[#3] Re: A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".

@altcomputing, post #2

O,dobrze ze powiedziales :) .

[#4] Re: A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".

@altcomputing, post #2

Ja nie mam timing fixa, mam 2B i Apollo działa.
[#5] Re: A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".

@arti4-92, post #1

Czy scandoubler wymaga napiecia 12V ze zlacza RGB VIDEO ?
Sprawdz czy masz je na zlaczu.
Moja A1200 juz go nie ma, wiec moze u ciebie jest podobna sytuacja.
[#6] Re: A1200przezcomposite jest obraz, a przez rgb(scandubler) jest "brak sygnału".

@madman15, post #4

Nie każda A1200 potrzebuje timing fixa. Z moich doświadczeń wynika jednak że wiele płyt 1d4 i 2b nie działa poprawnie dopóki ów fix nie zostanie zaaplikowany. Poza tym Amiga Tech sprzedawała A1200 rev 1d4 z fixem robionym fabrycznie - to znaczy że jednak jest on zalecany ;)

Co do scandoublera to ja miałem tak że mi A1200 się z nim wieszała, winą tego był kwarc 28.xxx mhz który jest zamontowany w scandoublerze i taktuje płytę amigi z zewnątrz. Po jego wymianie wszystko wróciło do normy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem