[#6]
Re: A600 z fastem presentation station - gęstszy filesystem dla dyskietek?
@Des,
post #4
Nie, nie... nie będzie ograniczania. Prezentacja będzie zawierać parę obrazków w lores 32 kolory lub hires 16 kolorów. Do tego wystarczy mi goła A600 z 2MB chip odpalana z dyskietki (dwie takie już od lat wykorzystuję). Chcę tylko to usprawnić o tyle, bym mógł wysłać prezentację mailem (a ne podrzucac dysk), a jeśli osoba która ja wrzuci ma pc to nie nagra dyskietki FFS.
oczywiście mogę postawić PC i wysyłać to samo zrobione np we flashu i sobie ktos pendrive wrzuci. Ale ja chcę na małej amisi, bo ilośc kolorów nie jest tu najwazniejsza w tym przypadku, a amiga jest malutka i fajnie... wiecie o co chodzi :) Jakbym nie był amigowcem co na siłę chce gdzies ami wepchnąc na comercję to bym postawił np. taki minibox za 150zł czytnik SD co by w pętli odtwarzał obrazki i już. A ja tu sobie utrudniam :)
dlatego kombinuję z tym HD i odpaleniem PC0: Lepiej by było to 1,44, ale nic się nie stanie jak będzie 720kb, tylko musze założyć, że sie człowiek nie pomyli i nie wsadzi dyskietki 1,44 na pc i potem będzie jęczał, że nie chodzi na ami. To ma być samograj co pochodzi 10 lat conajmniej i sam sie zrestartuje a wymiana prezentacji wygląda tak: wyłączam amigę, zmieniam dyskietkę, włączam amigę... A jak prąd wyłącza to samo ruszy. Elementem wymiennym ma być właśnie dyskietka - to postanowione jeśli ma byc Ami.