[#1]
Pytania do posiadaczy CDTV z kickiem 3.0
Mam ja CDTV z dodatkowymi 2 MB fastu i przełącznikiem kicka 1.3/3.0. niestety nie mam jej na miejscu, a cos kombinuję i za Chiny nie pamiętam jednej sprawy. Mianowicie w trybie kicka 1.3 czyli normalnej CDTV wyswietlającej na starcie animację płytki ze szklanym CDTV jak włozę caddy z jakims startowym CD to rusza mi system (CD jest widzane na starcie i gotowe do autobootowania). Niestety w takim trybie jest widziane bodaj 1MB chip i 1,3 slow chyba. By mieć 1 MB chip i 2 Fast trzeba przełączyć na KS3.0 (tak mi sie wydaje bo dawno tej mojej CDTV nie miałem okazji startować).
Nie pamietam jednak, jak w trybie 3.0 (animacja na starcie włącza się standardowa jak w A1200 - czyli dyskietka) wygląda sprawa CD w CDTV. Ze stacji dysków startuje, ale czy CD jest bootowalne, czyli jak wsadzę do CDTV w trybie KS3.0 caddy z płytka bootowalna , to mi wystartuje system z tego CD? Czy ktoś by mógł mi to sprawdzić w swojej łaskawości... :)
I druga sprawa. Potrzebuję obraz iso jakiejkolwiek bootowalnej płytki CDTV z systemem (jakieś CDPD albo cos inngo...) może być wszystko wycięte, by tylko bootowało i ładował się WB. Chce spreparowac sobie taki CDHD a nie mam juz ani jednej płytki dla CDTV... chyba , że mam a nie zauwazyłem ;) Może mi ktos cos takiego zrzucić... ? No właśnie... nagrywał ktoś samodzielnie plytkę na CDTV, chodzi taka zwykła 700MB? Bo 650 są już chyba nie do dostania...