[#8]
Re: CDHD dla CDTV - w oczekiwaniu na kontroler do tek ami
@xtro,
post #1
No właśnie, będę kompilował płytkę na CDTV. Zakładam więc , że:
1. Do dyspozycji mam w tym przypadku KS1.3
2. ... a więc ram będzie 1MB chip i chyba 1,8 slow
3. Płytka ma sie bootować i:
a. założyć RAM DYSK
b. zamontować dyskietkę MSDOS 720kb, która już będzie od startu w zewnętrznym DF0: (czy aby na pewno jest to df0: w CDTV ?) - zamontować ją tak by była widzana jako pc0:
c. rozpakować unlzx'em (uruchomionym z płytki) jeden plik archiwum .lzx z tej właśnie pc0: do katalogu na RAM DYSKU
d. sekrencja starowa kończy się uruchomieniem playerem (uchomionym z CD) jednego z plików startowych prezentacji właśnie rozpakowanej z .lzx do RAM DYSKU.
e... w przypadku resetu ma to sie powtarzać.
Nie pytajcie czemu nie wszystko na CD. Idea jest taka, że mini system startowy mieści się na CD, a samo archiwum z prezentacja jest wymieniane na dyskietce w formacie PC i kopiowane do Ramu i startowane.
Mam teraz takie pytane do Was (posiadających CDTV). jak sobie pomodzę taki plik ISO chciałby ktos mi pomoc i zgrać ze swej łaski płytkę z tego pliku przetestować czy aby startuje. Nie mam po prostu dostępu do tej CDTV swojej na codzień i musiałbym sobie druga kupić na taki test albo jechac specjalnie kawał drogi by sprawdzić. Ktoś chętny na test jak skompiluję?