[#1] kabel z allegro
http://allegro.pl/3xrca-vga-component-ofc-rgb-projektor-dvd-sat-i1283756224.html

zadziałało by to z amiga jak myślicie??

[#2] Re: kabel z allegro

@WoYtEk, post #1

sam mam tak :) mam PC i Amige podlaczone jednoczesnie do rzutnika

[#3] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #2

o kurw.(a), Amiga podłączona do rzutnika :O

[#4] Re: kabel z allegro

@arti4-92, post #3

co w tym dziwnego, ja będę podpinał też swoją A1200 jak się da na stałe, z tym, że mój rzutnik to ledwo 60 ansilumenów w rozdzielczości 480x360 (baaardzo stary citizen). Za to działa na halogeny po 5 zł, jest mniejszy od kasety wideo na długość i szerokość a mimo to ma głośniki stereo, no i po ciemku spokojnie styka na ekran tak z 180cm (lub 250 - ale już nieco za ciemny obraz) średnicy .... zawsze warto wykorzystac co się ma :)

[#5] Re: kabel z allegro

@WoYtEk, post #1

A czemu ma nie zadziałać? Toż to proste, jak... No jak kabel właśnie Osobiście nie mam takiego cudeńka, ale zagadaj z Hołdysem. Zdaje się, że ma obcykany temat "Amiga versus rzutnik".

Z szacunkiem
Des

[#6] Re: kabel z allegro

@xtro, post #4

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Miniprojektor_BenQ_GP1_-_ekran_80_w_kieszeni-2176.html

miesci sie na dloni ma 2 glosniki stereo .. ma wejscie na USB bezposrednio z niego moze odtwarzac filmy ..dla mnie mobilna rewelka wziolem sobie go na teneryfe do hotelu biala sciana jest w wiekszosci hotelach :)))
sporo zaplacilem za niego swego czasu ale nie zaluje

jest na LEDach a nie na lampach ;-] cos kolo 20.tys godzin zywotnosc

wazna zaleta ...ma "sprzetowy" deinterlace :) a jak trzeba to i motionblure ;-]
z Amiga dziala rewelacyjnie ..

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2010 23:23:25
[#7] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #6

I żadnych problemów z Amigą doń podłączonego? Może byś napisał coś więcej o tym ustrojstwie, bo zdaje się być atrakcyjne. Cena przystępna, jakość zadowalająca. Rzeknij kilka słów, jak to bangla z Ami.

Z szacunkiem
Des
Ps. Póki co, jaram się tym tivizorem 32 cale Toshiba, pięknie łykającym wszelkie tryby Ami, no ale za drobne pieniądze rzutnik by się przydał, czemu nie...

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2010 23:32:35
[#8] Re: kabel z allegro

@Des, post #7

he he powiem ci pokrotce.. biore plecak na lapa a w nim Amiga 600 z zasilaczem i myszka oraz joyem ..do niego tez wkladam malutkiego Benka ..i jestem pierwszym w swiecie mobilnym amigowcem :))
mimo ze to gowno malutkie to z glosnikow moze naprawde dac czadu !
wszystko sterowane pilotem lapie tryby PAL Euro36 NTSC ..nie uruchamialem trybow DBPal itp .ale skoro lapie Pecetowe SVGA to powinno zabanglac..
jak jade na dzialeczke na mazury zawsze taki zestaw laduje w bagazniku :)

Wady ma a jakze .. niestety mala ilosc lumenow 100 .. jesli jest lato to kiepsko widac - ja mam rolety czy jak to sie nazywa w mieszkaniu i ten problem mnie nie dotyka ale trzeba uczciwie powiedziec ze przegrywa z profesjonalnymi rzutnikami biznesowymi.Cos za cos..ja wole mobilne 100 cale :D

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2010 23:42:35
[#9] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #8

Oj chyba Madbart był u Ciebie pół roku temu i oglądał... miałem wtedy chopla na punkcie kupienia projektora... Oczywiście kasa poszła na życie... Ale zachęcał mnie właśnie do tego Benq i nawet cały dzień spędziłem na youtube oglądając testy... Byłem bliski poproszenia kuzynki z NY by mi kupiła i wysłała.

A co do mobilności mój Citizen jest mnijejszy,,, 480x360 wystarcza do grania i dem i mam go ok 8 lat więc ja byłem pierwszy :) hehehe... tylko nigdzie go nie zabierałem... Kiedyś dałem za niego 1600zł (licytowałem w szpitalu, komórką N9210 cięty na wyrostek ) i oglądałem ok 16 filmów więc 100zł za seans :) Ot opłacalnośc :)

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2010 23:52:36
[#10] Re: kabel z allegro

@xtro, post #9

no tak tylko potrzebowales chyba kompa ktory ten film zdekoduje..
a ten benek ma na tyle silnego procka ze poradzi sobie sam z pendriva ;-]
ja jestem zadowolony .... drugi mankament ....ma wlaczniki dotykowe na panelu podswietlanym ..ladnie i fajnie... ale koty mi laza w nocy i wlaczaja lapami ...strasza czlowieka ;) Koty lubia dema typu druciaki,starsy,tunele i wszystko co lata maja frajde jak gram w Super Froga ;-]

[#11] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #10

ja narazie musze stwierdzić obiektywnie ... nie stac mnie na projektor jaki bym chciał.... dla mnie Epson TW 700 lub 680 byłny idealny (cena jakośc...)

Ami jest tez drugim hobby... No cóż... trzeba działac tak jak portfel pozwala...

[#12] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #8

Też mam rolety i totalne zaciemnienie w chałupie. Czyli - jak ciemno, to jakość zadowalająca?
A powiedz mi - jak odległość między projektorem a ścianą, cztery metry pasują (bo tak bym miał w swojej dziupli)?

Szacun
Des

[#13] Re: kabel z allegro

@Des, post #12

Mój projektorek daje przekątna ok 2,5m (4:3) z odległości 3,8 m. trochę jednak oraz jest ciemny bo zródłem światła jest halogenik osram 35W (zato tani, ostatnio po ok 3 zl nawet). Dobrze toto wygląda na ekranie perlowym czeskiej supry z lat '80 (do filmów 8mm super calulojdowych) o szerokości 1,5m. A najlepiej jesli ekran ma ok 50' przekątnej (ciemnia).

[#14] Re: kabel z allegro

@xtro, post #13

No ale na idealnie gładkiej, białej ścianie? Chyba lepiej, niż na perłowym ekranie, jak uważasz?

Szacun
Des

[#15] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #8

Hołdys, a gdzie masz tą działeczkę? Może gdzieś w moim pobliżu? :)

[#16] Re: kabel z allegro

@Des, post #12

jesli jest ciemno ekstra jakosc zarowno do filmow jak i do Workbencha :)
4 m jest ok .. po prostu bedziesz mial mnniejsza przekatna wyswietlanego obrazu (jak wiadomo czym dalej tym rzut na sciane wiekszy)
ale mysle ze naprawde ok 80 - 100 calid do ogladania dem to male party place w domu OK

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2010 08:36:57
[#17] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #2

Mnie się wydaje, że koledze chodziło o to czy używając takiego kabelka można wyświetlić tryby graficzne Amigi na monitorze VGA? Wiadomo że tryby >=30kHz odchylania poziomego pójdą ale wszystko poniżej tego to już nie. Chyba, że się mylę...

[#18] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #16

Odpowiesz dla rafcg?? Sam jestem ciekawy

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2010 09:03:14
[#19] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #10

hahaha dobre Hołdys z tymi kociakami
Koty potrafią wymiatać :P
Dlatego ja też mam 1 ... :]

a BenQ to zarąbiste projektory, jakbym miał kupować to tylko coś z "Benka"

[#20] Re: kabel z allegro

@bombermax, post #19

Nie znam sie na projektorach od tak ..Benq nie sa najlepsze jako projektory do biznesu czy wyswietlaniu Reklam w stacjach metra ..
ale stosunek jakosc do ceny maja przyzwoity ...
i chyba w mobilnych GP1 to number one ;-]
Nie reklamuje Benka w zadnym wypadku jesli ktos zjandzie alternatywny mobilny mini projektor innej firmy do 2 tys zl to prosze dac znac

[#21] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #10

Nawet koty lubią superfroga! To tylko potwierdza fakt, że Superfrog rulez!

A tunele to chyba są prawie w każdym demie ;)

[#22] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #20

http://allegro.pl/projektor-samsung-mbp200-promocja-gwaracja-2lata-i1272140184.html

[#23] Re: kabel z allegro

@arti4-92, post #22

super ale jak do tego podlaczyc Amige ? druga sprawa to chyba on sam nie dekoduje Video tylko trzeba lapa .. rozdzialka nie powala moim zdaniem benek bije go na glowe

[#24] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #23

masz wejście wideo, najprawdopodobniej jest to composit albo s-video, vga jest na pewno. Rozdziałka rozdziałką, ale rozmiarowo skacze dla benka po głowie.

Ostatnia modyfikacja: 24.10.2010 10:40:46
[#25] Re: kabel z allegro

@arti4-92, post #24

Złącza
Wejście D-Sub [szt.]: 1

czyli jak dla mnie lipa ..
rozmiarowo owszem ..ale parametrami i mozliwosciami niestety nie
nie mozna podlaczyc Amigia :) wiec bezuzyteczne

[#26] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #20

Hołdys sprawdź tego:

http://allegro.pl/nowy-projektor-dell-m109s-mobilny-dla-biznesu-i1284006668.html

a tu masz dokładny opis:

http://www1.euro.dell.com/pl/pl/firmiinstytucji/Dell-Peripherals/projector-dell-m109s/pd.aspx?refid=projector-dell-m109s&cs=RC1078552&s=pad

ma compo :)

[#27] Re: kabel z allegro

@bombermax, post #26

ladny Dellik .. a znajac (i gustujac w tej firmie) wiem ze jakosc i trwalosc jest na bardzo wysokim poziomie... ladniejszy wyglad niz benek..

martiw mnie jeden parametr ..
Jasność:
50 lumenów ANSI

moj beneq ma 100 .. a jak zapale swiatlo w nocy lub otworze rolety ..nie wiele widac... przy 50 lumenach byla by widac o polowe mniej ..

[#28] Re: kabel z allegro

@HOŁDYS, post #27

ale wiesz co? Na szkoleniu w służbie miałem przyjemność badania projektorów LG i BenQ. Ten pierwszy miał jdnostek 40 a BenQ żeby nie przesadzić ze 120 a mimo tego LG i tak na moje lepiej sobie radził z wyświetlaniem... nie wiem nie znam się na projektorach ale może liczy się jakość/technologia "lampy" a nie tyle co ilość jednostkowa?

tym bardziej że tam jest LED a z tego co wiem, LED potrzebuje mniejszego potencjału jednostkowego od zwykłej lampy żeby obraz był wyświetlany bardzo jasno...

piękny ten dell bardzo mi się podoba....

I pewnie też solidny....

Ostatnia modyfikacja: 25.10.2010 15:49:11
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem