[#1] problem z internetem
miami skonfigurowałem zgodnie z http://www.ppa.pl/artykul-Amiga.w.sieci.lokalnej.Ethernet.1..Podlaczenie-2_16_929.html
czy muszę stawiać serwery ftp ? na ami i pc bo jak włączam ibrowse chcę wejść na stronę np ppa to wyskakuje komunikat " host lookup failed, no dns entry found. "

[#2] Re: problem z internetem

@WoYtEk, post #1

Raczej DNS (zamiast ftp) - oczywiście, że tak. Ustawia się je w jednej z zakładek.

[#3] Re: problem z internetem

@11MASTEr, post #2

a w której zakładce to przestawić? nie mogę znaleźć ;/

[#4] Re: problem z internetem

@WoYtEk, post #3

Wiesz nie pamiętam dokładnie. Ale najpierw wybierasz zakładkę z lewej potem klikasz chyba na databases i przewijasz (już w okienku z prawej strony) tak długo az bedziesz mógł wpisać serwery DNS (tam sa jeszcze hosts, services, inetD itp.)

http://www.ppa.pl/artykuly/pics/sekcje/programy/ethernet/ethernet4.jpg
- ten obrazek - przewijasz hosts tak długo az bedzie dns

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2010 20:28:34
[#5] Re: problem z internetem

@11MASTEr, post #4

dzięki ;) mam to a co mam tam wpisać ? tam są 2 pola ip address i interfaces

[#6] Re: problem z internetem

@WoYtEk, post #5

11MASTEr dzięki dałem rade poszło ;) tylko teraz jedno jak zapisać to wszystko w miami ? bo bo każdym uruchomieniu miami muszę wpisywać wszystko na nowo ;/

[#7] Re: problem z internetem

@WoYtEk, post #6

w gornym menu masz opcje zapisu ustawien.
Jak zaznaczysz zeby stworzylo jeszcze ikone, to bedziesz mogl z niej wystartowac internet l
[#8] Re: problem z internetem

@Norbert, post #7

wlasnie pisze z ami :) dzieki wam zamykam temat

[#9] Re: problem z internetem

@Norbert, post #7

Save as default i program przy starcie sam sobie wczyta te ustawienia.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem