[#1] Stacja UFE jest, nie ma?
Jakiś czas temu pisano na PPA, że powstaje/powstało fajne urządzenie, którego odpowiedniki istnieją już na małe atari i c64 od jakiegoś czasu.

Mowa od UFE
http://retromaster.wordpress.com/ufe/

Czy ktoś coś wie co dalej z tym urządzeniem?
Można to gdzieś kupić? Jest jakaś cena? etc.

[#2] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@Duracel, post #1

Patrz koment autora (komentarz #66) pod artykułem, do którego dałeś linka...

[#3] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@APC74, post #2

No, słuchaj, przez tydzień to się mogło dużo wydarzyć ;)
Nie no żartuję, dopiero teraz przeczytałem.

A widzieliście może jakieś konkurencyjne rozwiązania, które są już w sprzedaży? Szczerze mówiąc, to mnie to trochę dziwi, że na małym atari i c64 już dawno coś takiego jest a na Amidze dopiero coś kombinują.

[#4] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@Duracel, post #3

A widzieliście może jakieś konkurencyjne rozwiązania, które są już w sprzedaży? Szczerze mówiąc, to mnie to trochę dziwi, że na małym atari i c64 już dawno coś takiego jest a na Amidze dopiero coś kombinują.

Na Amidze zamiast bawić się z dyskietkami podpinasz HD i zapominasz o problemach z dyskietkami.

Pozdrawiam
[#5] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@RadoslawF, post #4

Nie, no nie osłabiaj mnie, myślisz że nie wiem co to dysk twardy?
Chodzi o wczytywanie bogatych bibliotek obrazów adf.

[#6] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@Duracel, post #5

Nowy HxC SD z opcją zapisu nie jest tu jakimś rozwiązaniem? Oczywiście wiem, że ma on szereg minusów w porównaniu do UFE, ale jego zaletą jest to, że jest dość łatwo dostępny. W przeciwieństwie do UFE.

[#7] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@strim, post #6

Wygląda całkiem interesująco. W zasadzie bardzo podobne do SIO2SD na małe atari.

Ktoś to już kupił od nas? Jak cena i gdzie można zamówić najlepiej, bo widzę, że konstruktor z nazwiska jakby z nad Wisły? Czy jedyną wada jest kwestia konwersji adfów do tego formatu HFE?

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 22:12:33
[#8] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@Duracel, post #7

Przeczytaj recenzję - jest w dziale sprzęt. Myślę, że znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.

Recenzja została napisana zanim autor dorobił opcję zapisu na obrazy dla Amigi.

Ostatnia modyfikacja: 26.10.2010 22:55:21
[#9] Re: Stacja UFE jest, nie ma?

@strim, post #8

Tak, już trochę ogarnąłem temat. Napisałem do niego i dowiedziałem się, że cena najnowszej wersji "C", która ukaże się w niedługim czasie to 220zł.

Na mój gust wielkim plusem jest fakt iż można tego używać z większością starszego sprzętu. Minusem, który wiąże się z wyżej wymienioną zaletą jest potrzeba konwersji adf do formatu urządzenia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem