[#1] Problem z adf sender
Witam, mam problem z adf sender terminal, mam na laptopie Viste, i program uruchamia mi sie normalnie, ale ponieważ w laptopie nie mam portu com kupiłem sobie przejściówkę, którą udało mi się zainstalowac bez problemu, ale jak chcem w terminalu wlaczyc port to wyskakjue mi komunikat: "Lautzeitfeller 8020: Feller beim lesen von DFU gerat"
Wszystkie parametry są poustawiane jak należy, zgrywałem juz nieraz tym programem tylko, że na innym starszym laptopie.
Amiga explorer też mi nie działa "errorconnection"

Prosiłbym o jakieś solucje , byc moze sa jakies innne programy do tego służące.

Z góry dziękuje za wszelaką pomoc

[#2] Re: Problem z adf sender

@drake84, post #1

Konfig masz dosć specyficzny i wątpię żeby ktos miał podobne doświadczenia.
Spróbuj na innym kompie ze sprzętowym RS232.
Moim skromnym zdaniem problemem jest właśnie brak sprzętowego złącza RS232.
Z tego co słyszałem znacznie lepsze są karty RS232 na PCMCIA.
[#3] Re: Problem z adf sender

@stachu100, post #2

Na kompie ze sprzętowym rs232 wszystko działa, tylko ,że do takiego kompa mam ograniczony dostęp, w aexploerze widzi mi połączenie do pewnego czasu, bo współpracuje i wgrywa do pamięci setup "break" tez działa, więc wydaje mi się, że to kwestia programu, spróbuję jeszcze przez linuxa

Gdzieś wyczytałem,że adf sender pod vistą nie działa :(

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 15:18:37
[#4] Re: Problem z adf sender

@drake84, post #3

Pamiętam, że xp miał jakoś poblokowane porty com, vista to nowszy system, więc może też tak jest, spróbuj poszukać w tym temacie, może to pomoże.

edit: chociaż korzystałem na xp z tego programu, to może z tymi przelotkami były jakieś jaja... a sam już nie wiem.

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 22:35:40
[#5] Re: Problem z adf sender

@drake84, post #1

Zmień przejściówkę na inny model, z niektórymi są problemy i może nie działać w ogóle lub mogą być problemy z transmisją.
Ja u siebie mam Viste i przejściówkę USB RS232 i wszystko pracuje stabilnie.

[#6] Re: Problem z adf sender

@B0[r]yS, post #5

Udało mi się uruchomić program, ale na ostatnim nagrywanym (79) tracku, wyskakuje mi error,
i jeszcze jedno jak nagrywam na kompie ze sprzętowym rs232 to dlaczego żebym mógł przesłać coś do ramu muszę po stronie amigi ustawić bufor 8MB, a ostatnio żebym mógł nagrywać to nawet 16MB, od czego to zależy i czy to przypadkiem port szeregowy w amidze nie jest uszkodzony??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem