[#1] Skany dyskietek systemowych
Witam,
czy ktoś się orientuje gdzie mogę znaleźć skany lub zdjęcia dyskietek (naklejek) do akceleratorów Blizzarda, SCSI, Apollo, Alfa Data 1200 itp.?
Pzdr
C3
[#2] Re: Skany dyskietek systemowych

@c3h6, post #1

Moge zrobic zdjecia dyskietek systemowych (oraz sprzetowych) ktore posiadam . Tez zauwazylem brak takowych, a wiadomo z tym bedzie coraz gorzej . Jezeli jestes zainteresowany daj znac.

[#3] Re: Skany dyskietek systemowych

@PrzemasIII, post #2

Jestem zainteresowany i to bardzo :) Mogą być zdjęcia, skany czy cokolwiek innego bo faktycznie ciężko je znaleźć. Będę zobowiązany.
Pzdr
C3

[#4] Re: Skany dyskietek systemowych

@c3h6, post #3

I później się dziwić, że na allegro sprzedaje się kopie workbencha z podrobionymi naklejkami.

[#5] Re: Skany dyskietek systemowych

@Madman, post #4

Nie każdy miał to szczęście kupienia nowego kompa z oryginalnymi dyskietkami.
Cała reszta w większości przypadków klasyfikuje na zasadzie, opis mazakiem na naklejce - kopia, naklejka z jakimkolwiek nadrukiem (nawet z igłówki) oryginał.

Pozdrawiam
[#6] Re: Skany dyskietek systemowych

@Madman, post #4

Nie wiem co chcesz zasugerować, ale:
1) nie sprzedaję żadnych podróbek WB na żadnym portalu aukcyjnym
2) jako że kolekcjonuję soft dla Amigi, szczególnie ten na CD, nie posiadam również nielegalnego oprogramowania dla Amigi
3) gwoli wyjaśnienia - skany te są mi potrzebne do odtworzenia niektórych oryginalnych dysków, jakie otrzymałem kupując różnoraki sprzęt do A1200. Dyski są oryginalne ale ich stan wizualny pozostawia wiele do życzenia.
Co ktoś wystawia na aukcjach i czy jest to legalne czy nie - kompletnie mnie nie obchodzi, tym niech się martwi zarząd portalu i wystawiający.
Pzdr
c3

[#7] Re: Skany dyskietek systemowych

@RadoslawF, post #5

Wykupiłem chyba z połowę zapasów A1200 "New Old Stock" w Amigakit :P

[#8] Re: Skany dyskietek systemowych

@Madman, post #4

I później się dziwić, że na allegro sprzedaje się kopie workbencha z podrobionymi naklejkami.

tak tak, a ten "HOL" to już w ogóle daje jakie możliwości piracenia..

Chyba trochę pod Paranoje to podchodzi..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem