[#1] amiga
mam pytanko kupiłam amige 500 i nie chodzi sprzedajacy powiedział ze jest uszkodzona płyta głowna ale jak sprawdzałam to zasilenie jest a stacja dyskietek nie reaguje wogule jak sie włoży dyskietkie co moze byc przyczyną i czy mozna dostac stacje dyskietek
[#2] Re: amiga

@bacus10, post #1

A czy po podłączeniu do monitora/TV Amiga generuje jakikolwiek obraz?
Stacja dysków nie będzie reagować w sytuacji gdy Amiga jest uszkodzona i się nie uruchamia.
[#3] Re: amiga

@bacus10, post #1

1) Nie zadałeś pytania.

2) Jeśli sprzedający powiedział, że coś jest zepsute, to najprawdopodobniej w tej Amidze nie ma ani jednego sprawnego elementu.
[#4] Re: amiga

@tszczurek, post #2

nie podłaczam do telewizora i nic a czy moze tez byc zepsuty modulator
[#5] Re: amiga

@bacus10, post #4

Pewnie, że może...

[#6] Re: amiga

@G. Kraszewski, post #5

to wtakim razie co mam zrobic czy trzeba wymienic modulator czy plyte główna
[#7] Re: amiga

@bacus10, post #6

Z tego co piszesz naprawdę cieżko coś wywnioskować. Najlepiej daj Amige komuś kto ma na ten temat blade pojęcie, niech przetestuje wszystkie elementy. Tak nie ma możliwości stwierdzić co jest uszkodzone.

[#8] Re: amiga

@bacus10, post #6

Płyta główna w A500 to cały komputer :) koszt używanej to jakieś 15 zł

[#9] Re: amiga

@bacus10, post #6

jesli to 500+ to pewnie wylala bateria i szlak trafil plyte
zreszta kupiles za 6 zl wiec nie marudz :D :D

Przemas ale on ma 500+ nie A500 ;-]

Ostatnia modyfikacja: 10.11.2010 11:18:00
[#10] Re: amiga

@HOŁDYS, post #9

tak wylała bateria a czy do amigi 500 idzie dostac plyte
[#11] Re: amiga

@bacus10, post #10

nowa nie uzywana owszem

Ostatnia modyfikacja: 10.11.2010 11:20:20
[#12] Re: amiga

@bacus10, post #10

Możesz zamieścić ogłoszenie w dziale giełda na ppa, może ktoś ma luzem. Możesz zapytać w sklepie efunzine, tam pewnie mają. Zakup w sklepie ma te zaletę że dostaniesz gwarancję i możesz wysłać całą Amige by dokonali wymiany i sprawdzili czy coś jeszcze nie jest walnięte. Oczywiście nowych płyt nie ma, są tylko używane.

[#13] Re: amiga

@strim, post #12

efunzine nie zajmuje sie naprawa , rowniez chyba oprocz rozszerzenie 512 kb to nie maja nic do A500. Plyty tam nie znalazlem do Amigi 500+
wiekszy support jest dla A1200

[#14] Re: amiga

@HOŁDYS, post #13

Zajmuje się. Cytat ze strony:

Jeśli masz problemy z zakupionym sprzętem lub chcesz zlecić nam naprawę:
serwis(at)efunzine.com

Poza tym mają u siebie dużo rzeczy, których nie ma na stronie, więc jest możliwość, że mają płytę A500+. Zapytać nie zaszkodzi.

[#15] Re: amiga

@strim, post #14

jesli tak jest jak mowisz to zwracam honor, caly szkopol ze ciagle maja nie aktualnej strony (inne ceny w rzeczywistosci , lub pisze ze jest dostepne a od paru miesiecy nie ma ..) wiec lepiej tam zadzwonic i dopytac.
na pewno plus taki ze wystawiaja fakture vat i daja gwarancje mimo ze sprzet uzywany .,, w przeciwienstwie do allegro

[#16] Re: amiga

@HOŁDYS, post #15

Naprawiłem u nich kiedyś A4000 . Zdecydowanie polecam zadzwonić i popytać o dostępność

[#17] Re: amiga

@HOŁDYS, post #15

znalazłam taka płyte B52/ ROCK LOBSTER
A 500+ REV. 8A.1 ta wersja płyty jest bez bateri czy opłaca sie kupic
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem